column_Weekender

Weekender

Jeej, vrijdag! Weekend staat weer op het punt van beginnen. En poeh, sommigen onder ons kunnen dat best gebruiken op het moment. Maar al het gezeur laten we achter in de week, we hebben het gered. Nog even wat leuke verhaaltjes en feitjes en dan kan het feest los!

En om alvast in een lekkere feest-stemming te komen starten we met een heerlijk Bass-D set. En wat voor een set! een verzameling van 100 oudestijl klappers, vakkundig in elkaar gemixt door de altijd goedgekapte held die ook alweer bijna 30 jaar meedraait. En het is ook nog eens deel 1 van de 4! Enjoy!

Weten jullie wie ik pas nog tegenkwam? Alweer bijna 10 jaar geleden stond de halve Europese pers op zijn kop om de rage die wederom hier in Nederland geboren was. Na epische exportprodukten als Gabber en de bijbehorende levensstijl of bijvoorbeeld de sublieme club- en trance-DJ’s die ons land voortbracht, kregen we de eer om deze man vanuit ons midden op te zien bloeien en op Youtube vele duizenden hits(In 2007 best knap) te krijgen. Deze ziener bracht en leerde ons Jumpen!

In de jaren daarna, waarschijnlijk door het plotseling grote succes, slaat deze man helaas de verkeerde weg van drank en drugs in, waardoor hij uit het zicht verdwijnt.

Gaat er al een belletje rinkelen? Jullie kennen hem vast nog wel van zijn megahits “Holiday” en “The Secret“(Copyright voor de deuntjes bij de echte creatieve bedenkers). Het is natuurlijk Patrick Jumpen! Het gaat tegenwoordig weer goed met hem, want God(Ook © tegenwoordig, gok ik). Gelukkig kwam ik hem niet op straat tegen, maar veilig op een hele leuke webspace-pagina. Maar in Eindhoven loop je dus tegenwoordig wel weer dat risico. Sterkte daar.. Oh, op andere pagina’s van die leuke webspace hebben ze (bijna) iedere woensdag Gehaktdag.

Ah ja, technische speeltjes, we zijn er hier op Beatsessions HQ dol op. Onze hartjes gingen harder kloppen toen de afgelopen weken alle aankondigingen ons tegemoet kwamen. We hadden het al over de nieuwe SL’s van Technics en NXS2’s, maar daarnaast kwam Pioneer op de NAMM Show(National Association of Music Merchants Show) met een prototype van hun nieuwe “Tour”-lijn.

Een ieder onder ons weet natuurlijk wat voor mooi spul Pioneer de afgelopen jaren voor professional en creatieveling uitbrengt. Hoewel niet goedkoop, altijd top-kwaliteit. Het enige wat bij een DJ voor nachtmerries en overeind staande nekharen zorgt, is het op tour meenemen van zijn gekoesterde speeltjes. Wat voor een digitale herrie zo ook produceren, het fysiek verplaatsen van dure apparatuur draagt toch altijd wat risico’s met zich mee.

En nu hoef ik hopelijk niet meer letterlijk uit te leggen waar de “Tour”-lijn voor staat. Inderdaad, het zijn verstevigde versies van de CDJ- en DJM-series, met wat extra toefjes. Zo is er een groot extra scherm te zien met volledige integratie met Rekordbox. Verder nog geen enkel nieuws over specs, releasedatum of prijs. Maar mochten we iets vernemen, horen jullie het hier natuurlijk direct.

Maar we vergeten hier natuurlijk nooit waar onze roots liggen. De SL’s zullen we nooit uit ons hart verliezen, maar ook legendarische apparaten zoals de TR-808 drumcomputer van Roland. Vele fabrikanten hebben geprobeerd het succes te evenaren, maar bijna allen faalden. Tegenwoordig komen onze digitale speeltjes dichter en dichter bij, maar toch blijkt dat de oude analoge manier het best blijft. Hoewel, analoog? In dit geval, mechanisch. De heren van Sonic Robots zijn verantwoordelijk voor deze IRL-uitvoering. En ze hebben ook nog een leuke pagina met 808-prullaria, een kort bezoekje zeker waard.

Zo, dat was wel weer genoeg voor deze week. Ik laat jullie deze week achter met die laatste zware beslissing; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn Weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform