column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, daar zijn we weer! Hoe is het hier (of daar)? Wij hebben er in ieder geval weer zin in en ik ga jullie de komende tijd hopelijk weer van wat interessante verhaaltjes voorzien om de vrijdag lekker af te sluiten. Dus tot na de break!

Zo, we beginnen zoals vanouds met een lekker deuntje. Een kerstcadeautje van een van de buitenlandse vinylridders, DJ Kutski. Deze held is jong, maar verdedigt in zijn shows en optredens het vinyl net zo hard als wij dat doen. Voor zijn fans heeft hij een paar weken geleden dit pure vinyl-setje opgenomen. Lekker hard en happy, zoals je van ‘m gewend bent. Enjoy!

En dan eerst even een kleine publieke mededeling: De website van Faithless is een tijdje geleden gehackt en de database met persoonlijke gegevens wordt op het Dark web, het “illegale” gedeelte van internet, verhandeld. De hack heeft waarschijnlijk al enige maanden geleden, in September, plaatsgevonden. Mocht je dus op Faithless.co.uk een account hebben, is het verstandig je wachtwoord daar te wijzigen en ook op andere sites waar het wachtwoord wordt gebruikt. Ook is het verstandig om goed op te letten met mailtjes die je ontvangt. Voor een meer technisch verhaal kan je het artikel bij de Independent lezen.

Deze week stond de muziekwereld natuurlijk behoorlijk op zijn kop. Een groot artiest is overleden, David Bowie. Nu kan ik natuurlijk veel neer gaan kalken over wat hij wel niet allemaal heeft bereikt, maar dat is deze week al meer dan genoeg gedaan. Om de een of andere reden wilde ik hem toch even aanhalen, maar wist niet goed hoe. Tot ik dit filmpje tegenkwam, en net als er in de tekst staat, een groots artiest eren doe je door zijn muziek te delen, al is het op je eigen wijze. RIP.

En dan wat dichter bij huis. Enkele weken geleden heeft DJ Obscurity een groots project kunnen afronden. Deze jonge held ken ik sinds ik samen met zijn broer, DJ Rampage, op straat speelde, terwijl hij met mijn broertje ons bleef lastigvallen. En terwijl ik de technische kant van het digitale tijdperk ging ontdekken, bleven hij en zijn broer doorploeteren met draaien en produceren. Hardcore DJ’s pur sang en ook hun producties zijn ongelooflijk hard en rauw. Zeker een keer het uitchecken waard.

Het project waar ik het over had omvat een nummer waar hij en zijn broer enkele jaren geleden aan begonnen waren. Helaas is zijn broer en onze vriend ons veel te vroeg ontvallen. DJ Rampage was er net zo eentje als zijn kleine broertje, altijd met muziek bezig. Zo werd hij graag ontvangen op Nature One, waar hij het Thunderdome-podium onveilig maakte en ook op andere feesten gaf hij acte de pr├ęsence.

Het was voor Obscurity een ongelooflijk zware taak om de studio weer in te gaan en dit nummer af te maken. Na 3 jaar heeft hij de kracht hiervoor gevonden en het is nu uitgebracht door Negative A op het Negative Audio-label. Ouderwets hard, met een bekende sample. Een dik respect voor dit nummer, “Obscurity & Rampage – What You Gonna Do“.

Pff, zo, dat was het gevoelige gedeelte van deze blog wel weer, over naar wat vrolijkere dingen. Laten we het eens over het weer gaan hebben. De winter begint eindelijk een beetje te komen hier in Nederland, dus kunnen we natuurlijk niet wachten tot dat over is en het festival-seizoen weer zijn aanvang neemt.

Er zijn natuurlijk genoeg feesten waar je lekker met een tentje naartoe kan om een of meerdere dagn te genieten van fijne muziekjes. Maar goed, je wilt natuurlijk wel een beetje een leuk tentje hebben. Gelukkig kwam ik dit geinige dingetje tegen. Voordeel is, mocht het een beetje gaan regenen, zet je dit apparaat in 20 minuten op. En als het nu hard gaat regenen stel je hem gewoon over het festivalterrein op. Genoeg ruimte voor een booth en een partyganger of 100.

Maar het enige probleem dat deze tent niet oplost is natuurlijk die verdomde vochtige slaapzak. En als er 6 van deze tenten worden opgezet is er nog weinig grond over voor de rest van de kampeerders. Daar hebben 2 Belgische bedrijven wat op bedacht; De B-and-Bee. Ooit wel eens willen weten hoe een bij woont? Nu is je kans. Het Belgische produkt is een tent in honingraat-vorm, die gestapeld kan worden. Gezellig met z’n allen als een flatje bij elkaar. Handig en effici├źnt.

De tent heeft een kingsize bed en bijvoorbeeld stopcontacten en een kluisje. En de stellage wordt iets van de grond opgebouwd, dus ook geen last meer van die vochtige slaapzak. Nice!

Zo, dat was het wel weer, ik ga jullie vrijlaten. Dus we doen nog even dit laatste momentje delen; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform