column_Weekender

Weekender

Hee, jullie ook hier? Das leuk! Ook al klaar om het weekend te beginnen? Goh, dat komt mooi uit. Ik was namelijk ook van plan om hier nog even wat neer te kalken en dan ook lekker richting die welverdiende vrije dagen te gaan. Dus lezen jullie even mee?

Hoppa, eerst een lekker setje. Deze week een lekker setje van niemand minder dan Carl Cox. Deze mastodont draait al zo’n 30 jaar mee in de scene en ik heb hem enkele malen live mogen aanschouwen. De muziek en energie die hij in zijn sets stopt is bijna ongeëvenaard. Enjoy!

We beginnen deze week eens met een mooie hobby, fotograferen. Maurice Mikkers is een Nederlandse laboratorium-assistent die geïnteresseerd is in de kunst van fotografie. Zijn hobby en werk kwamen samen in een interessant persoonlijk project, waar hij vrij verkrijgbare geneesmiddelen zoals aspirine en Diclofenac wilde gaan fotograferen. En dan natuurlijk niet de ronde of soms anders gevormde pillen, maar de ingewikkelde kristalstructuren. Klinkt leuk en ziet er ook nog eens waanzinnig mooi uit.

Maar van het een kwam het ander. Hij kreeg het idee om dit eens te proberen met wat minder legale poeder- en pilvarianten. Na een zoektocht op internet die hij mooi omschrijft in dit blog komt hij in het bezit van enkele verschillende drugs-soorten en kan zijn “onderzoek” beginnen. En uiteindelijk zijn de foto’s ook supermooi. Zijn persoonlijke favoriet: MDMA, want kleurtjes. Dus blijkbaar hoef je het niet eens in je lichaam te hebben om leuke dingen te zien.

De fittie van de maand gaat trouwens naar Deadmau5 en Aaron Carter. Held Muis kennen we allemaal, maar ik kan me voorstellen dat de naam Aaron Carter niet direct bij iedereen een belletje doet rinkelen. Dat is ook niet zo raar, het is namelijk het broertje van Nick Carter. En wie dat weer is kan je beter aan je moeder of zusje vragen. Iets met boybands en hysterische meisjes.

Maar deze Aaron stuurde een week of twee geleden een Instagram de wereld in met een remix van het nummer “The Veldt” van Deadmau5. En dat viel niet in de smaak bij de Horde, zoals de fans van Deadmau5 zichzelf noemen. Een aardige Twitter-rel was geboren, maar op een gegeven moment kwam het natuurlijk ter ore van Mr. Mau5 himself. Normaal kan hij aardig los gaan om niets, maar deze keer loste hij het op een iets andere manier op:

Om vervolgens met de meest mannelijke manier te komen om te zien wie er rechten heeft op een remix:

En tot blijdschap van ongeveer half internet volgde even later deze Tweet:

Aw yeah, it’s on! Ondertussen is de wedstrijd om de rechten al geweest en natuurlijk LIVE uitgezonden op mijn tweede webstek, Twitch.TV. Mocht je willen weten wie er gewonnen heeft en of er dus binnenkort officieel een trap-versie van The Veldt verschijnt, kijk hier!

En dan nog meer goed nieuws, er komt binnenkort een nieuwe documentaire uit over het illustere duo Daft Punk. Vele malen hebben we het al over ze gehad hier en waarschijnlijk zal het ook niet de laatste keer zijn dat ze langskomen. De documentaire gaat over hun carrière en is gelardeerd met mooie interviews met onder andere Pharrell Williams, Kanye West en Pete Tong. Er is zelfs een speciale theme-song geschreven door Joseph Trapanese, waar de heren samen mee hebben gewerkt voor de film “Tron: Legacy”. Klein voorproefje? Hier is de trailer.

In mijn zoektocht over deze docu kwam ik nog een bijzonder persoon tegen. Born Djamal is waarschijnlijk de grootste Daft Punk-fan die er in ieder geval op deze aardkloot rond loopt. Talloze memorabilia, kunstwerken en unieke vinyls heeft deze super-fan de afgelopen jaren bij elkaar gespaard. Hij gaat door het leven onder de naam Daftworld en houd ook nog een blog bij over zijn avonturen.

Het zijn rare tijden. We leven en feesten en laten ons niet zomaar gek maken. Maar wanneer het over is, niemand weet het. Daarom ben ik blij dat ik allerlei kleine dingetjes kan waarderen. Vrienden, muziek, een spelletje, een blokje Lego. En soms komt alles ineens bij elkaar. Zoals bij TuaN met zijn nieuwe nummer “Small things”. Naast een lekker pakkend melodietje gebruikt deze Franse meneer voor de videoclip de techniek stop-motion en Lego.

En er zit nog een heel verhaal achter ook. Er crasht ergens op aarde een meteoriet die een unieke sound met zich meebrengt. De jongeman die dit vind besluit het geluid te delen met de rest van de wereld. Mooie gedachte en mooi uitgevoerd. TuaN heeft zelf het volgende te zeggen over de keuze voor Lego en waarom er een aantal bekende gezichten voorbij komen:

“I picked LEGOs not only because it’s something small, but also for a personal reason. Back in my childhood, I always wanted to have LEGOs but we didn’t have any money to buy them. Children from all over the world play with LEGOs. They create their own stories. Through creativity and imagination, they make the LEGOs truly come alive. I just wanted to show friendship and love in EDM, and for that purpose I made a LEGO music video with some of my favorite DJs / producers (Afrojack, Daft Punk, Deadmau5, etc.) and heroes (Batman, Darth Vader, etc.).”

“I’ve always said all things, no matter how small, can become important and big. As such, I decided to produce something simple. Something meant for everyone.”

De clip is hier te vinden.

Zo, poeh, wat een lap weer, hè? Geen zorgen, ik vind het zo ook wel weer genoeg. We sluiten dus af met ons eigen intieme gebruik: Het “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Een heel fijn weekend en tot snel!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform