column_wedding

weddingbeats

Met een zwaar hoofd zitten we in de auto en rijden weer richting het Zuiden des lands. Met “we” bedoel ik mijn vriend en ik. Ja, inderdaad, we zijn allebei DJ. Hij heeft al heel wat ervaring en ik kom zo ongeveer net kijken. Gewoon per ongeluk erin gerold door een dubbele boeking.

Heel af en toe draaien we ergens samen, maar dat moeten we niet te vaak doen. Het is toch wel verleidelijk om aan de knopjes en schuiven van de ander te komen als je partner staat te draaien en dat is níet slim. En al helemaal niet goed voor je relatie. Maar ja, om af en toe wat te zeuren te hebben doen we soms een feestje samen. Gewoon omdat het kan en omdat het stiekem toch wel heel leuk is.

Wat een booming wedding party hebben we achter de rug. Niet normaal gewoon. Het was voor ons de eerste keer dat we naar een bruiloft gingen waarvan we wisten dat deze anders dan anders zou worden. Een echte voorstelling konden we ons er niet van maken. Vooral niet toen we een e-mail kregen van de bruidegom in spé met daarin een aantal nummers “die vooral niet mochten ontbreken” en de mededeling dat er house en clubmuziek gedraaid moest. Een playlist kan soms best op je zenuwen werken omdat niet ieder bruidspaar haar eigen publiek goed kent. En dat is nou net waar je je als allround DJ op focust, je publiek.

Tussen de voorgestelde nummers zat niet één klassieke bruiloftsplaat. Níet één. Tijd om alle eerder opgedane bruiloftsfeestjeservaring overboord te gooien en in het diepe te springen. We besloten om als allround dj’s toch maar even wat dieper in het housegebeuren te duiken dan normaal voor ons noodzakelijk is.

Eerlijk is eerlijk, gebaseerd op in het verleden behaalde resultaten hadden we er een hard hoofd in dat dit het feest zou worden dat de bruid en bruidegom in gedachten hadden. Gezien de grote leeftijdsrange die je mag verwachten bij bruiloftsgasten zou het een grote uitdaging worden om de boel aan de gang te krijgen en te houden. Iets wat op zichzelf al een grote uitdaging is bij bruiloften.

Maar klant is koning uiteraard, dus voorbereid zijn we richting het midden van het land gereden. Hoewel in dit geval sprake was van een boeking in de privésfeer mag ik niet direct van klant spreken natuurlijk, maar hoe dan ook, als het goed is trouw je maar één keer en moet het een onvergetelijke avond worden. Whatever it takes!! Dus met de laptop en een playlist met een wat heftiger genre dan de gemiddelde bruiloftssessie sprongen we in de auto.

Na een autoritje van een paar uur arriveerden we eindelijk op de locatie waar het feest gehouden zou worden. Een hele mooie locatie. We liepen met al onze equipment door een hele lange lage gang, met gezellige verlichting in de vloer. Deze lange gang kwam uit in een prachtige gewelvenkelder met een mooie knusse uitstraling. Één van de ruimtes zou de dansvloer worden. De geluid- en lichtverhuurder was bijna klaar met opbouwen. De verlichting zag er gelikt uit en onze booth mochten we opbouwen tussen de boxen in. Links twee dikke subs en een top erbovenop, rechts idem dito. Voor de verandering eens een keer geen last van limiters die de stroom eraf gooien of knipperende lampjes die de muziek dimmen. Gewoon lekker knallen.

Een vriend van het bruidspaar in spé was ook uitgenodigd om “ wat plaatjes te komen draaien”. Met zijn drieën zouden we er een onvergetelijke, muzikale avond van maken.

Na een spetterend begin van de avond; het bruidspaar had zelf een knallende intro aangeleverd, begonnen we toch redelijk voorzichtig met wat hits van toen in een nieuw jasje. Al heel snel bleek dat we met een ontzettende enthousiast publiek van doen hadden. Het duurde niet lang voordat de eerst houseklassiekers de revue passeerden. Wat een ongelofelijk enthousiast publiek. Van jong tot oud, alles sprong op en neer. Knap dat die trouwjurken en maatpakken van tegenwoordig daartegen bestand zijn. De entourage van de locatie, en dan met name de lamp die tijdens wat pittige beats uit het plafond kwam, waren iets minder tegen dit geluidsgeweld bestand.

Nooit hadden wij alle drie gedacht dat dit zo’n knalfeest zou worden. Het dak is er, gelukkig nog net niet letterlijk, afgegaan. Het bruidspaar heeft een avond gehad zoals ze zich dit gewenst hadden en ook wij DJ’s vonden het een meer dan geslaagde avond!

Moraal van dit verhaal? Jong of oud, gooi een keer alle remmen los en je ziet wat ook house/clubmuziek met mensen kan doen. Er is geen YMCA of Macarena voor nodig om de meeste geweldige dancemoves te zien.

Niet alleen het bruidspaar heeft een onvergetelijke avond gehad, ook voor ons was dit een avond die met stip op 1 in de leukste-avonden-top-10 mag!

M@non

 • http://www.facebook.com/nijneman Michiel Pronk

  Ik kan je uit ervaring vertellen dat house op de bruiloft niet mag ontbreken hahahaha! Zelfs hakken in de bruidsjurk gaat prima hoor (vraag maar aan mijn vrouw ;))
  Leuke column weer & wat een vette locatie als ik het zo lees!

  • M@non

   House mag idd niet ontbreken, maar meestal zien we iedereen zo het laatste uurtje losgaan en is het geen avondvullend programme, dit was gewoon een complete houseparty! En idd een hele vette locatie 😉

 • rob

  hier een reactie van de bewuste bruid en bruidegom: dit was inderdaad een feest om nooit te vergeten. jullie als DJ’S hebben hier een zeer groot aandeel in gehad! de muziekkeuze was inderdaad wellicht een beetje gewaagd, naar pakte voor 200% goed uit! ook door jullie.

  • http://www.facebook.com/nijneman Michiel Pronk

   Ach, het was jullie dag, jullie bruiloft en dus jullie eigen invulling! Dat was ook onze strekking bijna 7 jaar geleden 😉
   Helemaal top dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad & natuurlijk van harte gefeliciteerd!

  • M@non

   Gewaagd of niet, zeer zeker geslaagd dat was wel duidelijk! Super dat het feest 200% aan jullie verwachtingen heeft voldaan en hulde aan jullie vrienden en familie voor de leuke sfeer!!

 • Janneke

  Whoohooo! Ik heb nog zere voeten van het dansen! Super bedankt DJ Angelo, DJ Manon en DJ Dito (René), was een top avond met fantastische hete hits 🙂

  • M@non

   Hahaha jij was zeker een van die meiden die op high heels uit haar dak stond te gaan?? Chapeau!! op dat soort hakken kan ik niet eens lopen laat staan dansen 😉

beatsessions.com essential dutch edm platform