column_parijs

Wat was de vraag

Net zoals de meeste van onze Beatsessions volgers zit ik al wat dagen met een onbeschrijflijke steen in mijn maag. Het is nogal wat dat zich afgelopen weekend in Parijs afspeelde. Het doet je niet denken, nee het verplicht je om na te denken.

Een dag waarop, zoals Aboutaleb dat mooi zei ‘men het weekend ging vieren’. En dat was het ook, het was een schitterende dag waarop een rockband een mooi concert gaf. Een dag waarop heerlijk gegeten werd in de diverse restaurants die het mooie Parijs rijk is. Een dag waarop in het voetbal stadion zou blijken wie de sterkste ploeg was.
Het was gewoon een mooie dag.

En dan ineens is het mis, of wellicht enorm raak.
..
De daders ontvluchten als laffe honden via een goddelijke escape al wachtend op hun beloning.
Vanuit een ideologie zijn een kleine tweehonderd compleet onschuldige burgers met militaire precisie
afgeslacht op een concert.. en ik vraag me af;

Als muziek het antwoord is, wat was dan ooit de vraag?

Waarom blijft het toch zo’n enorm probleem om elkaar op deze planeet te respecteren, en waarom zou je vechten voor je geloof wanneer de ander voor jou geen fysieke bedreiging vormt. En hoe, maar serieus HOE kan iemand zoveel afstand nemen van zijn of haar emotie dat het opzettelijk doden van je medemens je niets maar dan ook niets meer doet?

Het ontwrichten van een samenleving, waarin ras-onafhankelijk en zonder oogkleppen op mensen kunnen genieten van de kracht van de liefde. Want liefde is niets meer of minder dan elkaar de ruimte geven om te groeien,
en daar waar het kan.. elkaar daarbij te helpen.

Wat de vraag is weet ik niet, maar;

De vraag is misschien ook niet zo belangrijk, laten we het antwoord vooral wél hebben..

MaR

beatsessions.com essential dutch edm platform