soundbits_dj_spike

Uitgelicht: DJ Spike

Op de DJ page tref je onze residents aan, tijd voor een highlight: DJ Spike!


dee·jay [dieːdzjee] (de; m,v; meervoud: deejays) 1.diskjockey.

Dat was vroeger wel even meer dan het verzamelen van mp3’s. We praten over DJ Spike, oude rot in het vak. Bel hem op een willekeurige zaterdag en de kans is groot dat hij staat te springen op een ruig concert óf ergens in binnen of buitenland platen beurzen af gaat. Een muziek freak pur sang! Last men standing als het gaat om het beheersen van DJ-skills m.b.t. vinyl. Bij de omschrijvingen op onze dj-pagina tref je veelvoudig de term ‘allround’. Voor DJ’s als Spike is deze term ooit bedacht. Want krijg het maar eens voor elkaar om met dezelfde lading passie techno, oldschool, club, rave of hiphouse te draaien! Dat is een vak apart met de wetenschap dat iedere stijl zijn eigen techniek qua mixen vereist. Spike kan en doet dit met aangeboren precisie.

Moet je tegenwoordig de nodige releases op je naam hebben staan om door te willen breken, vroeger werkte dat anders. Je had skills en je stuurde demo’s, dus kreeg je boekingen. Check voor de grap eens dit lijstje dat begint in 1998. Maar we worden allemaal een jaartje ouder en gelukkig doet Spike daarin gezellig mee. De draaitafels staan nog steeds te pronken in zijn huiskamer maar er is meer! Digitaal gaan we allemaal!

Spike was resident van ons eerdere concept en verbaasde iedereen met zijn vinyl skills. Tegenwoordig telt zijn equipment echter een extra device; traktor! En eigenlijk is dat ook de enige juiste volgorde. Al mag je van de huidige generatie natuurlijk niet verwachten dat zij eerst Sl’s kopen.. maar we adviseren het wel! Onze voormalig rave-boy is tegenwoordig helemaal in to techhouse. En hoe!

DJ Spike, je zal hem regelmatig treffen tijdens onze live shows!

browse rustig verder tijdens het luisteren

beatsessions.com essential dutch edm platform