soundbits_dj_gijs

Uitgelicht: DJ Gijs

Zo eens in de zoveel weken vertellen we je wat meer over een van onze resident DJ’s. Stuk voor stuk hebben ze een bijzonder verhaal. Vandaag in de highlight DJ Gijs. Een van de grondleggers van house in Nederland. Voor het evenement Nightmare schreef hij een mooi stuk over zichzelf dat later in goodie-bags was te vinden;

Ik ben geboren op 4 januari 19langgeleden en geboren in Rotterdam. Volgens mijn ouders was ik al heel jong met muziek bezig en kreeg daarom op 8-jarige leeftijd mijn eerste platenspeler. Het draaien ging zó lekker dat ik op 12-jarige leeftijd mocht draaien in de plaatselijke jeugdsociëteit. Daarna is het in een sneltreinvaart gegaan. Na 5 jaar te hebben gedraaid in discotheek Quack in Hellevoetsluis, kon ik als resident-dj in Demi-Sec in Spijkenisse terecht.

In het begin draaide ik veel swingbeat en R&B, maar mijn hart lag toen al bij de housemuziek. Mijn grote voorbeeld in die tijd was de in 1991 helaas verongelukte Peter Slaghuis (o.a. Holy Noise). Toen ik de housemuziek voor het eerst hoorde was ik meteen verkocht. Het geeft een bepaald gevoel en die heb je of die heb je niet vind ik. Door het draaien in Demi-Sec kwam ik in contact met Paul Elstak die net als ik interesse had voor de hardere housevariant. Onder zwaar protest van het personeel heb ik toen de muziekstijl verandert in Old School en Early Rave (ook wel gabber genoemd). Dit bleek een enorm succes.

Na veel ervaring op te hebben gedaan op zowel binnenlandse als buitenlandse evenementen, werd ik gevraagd te draaien op de eerste editie van Nightmare in Rotterdam. Deze werd gehouden op 14 augustus 1993 in de legendarische Energiehal. Ik weet nog dat ik helemaal onder de indruk was van de Energiehal. Wat was die immens groot zeg! Het was heel spannend om op één van het eerste grotere hardcore evenement te draaien en ik was daarom ook heel gespannen, maar het was echt een superfeest om nooit meer te vergeten.

Heel wat Nightmare edities verder is er behoorlijk wat veranderd in de muziek en de feesten zelf. Vroeger was het allemaal nieuw en spannend en voor die tijd vaak amateuristisch, maar het had ook zeker zijn charme. Tegenwoordig moet alles kloppen wil de bezoeker tevreden zijn. Er worden hele hoge eisen gesteld aan het licht en geluid, de zaalaankleding, garderobe, sanitaire voorzieningen, de beveiliging, etc. Ook de muziek zelf is heel wat professioneler geworden. Daarnaast gaat het als dj niet meer alleen om de mixtechniek; je moet nu een rasechte entertainer zijn.

Tegenwoordig is Gijs fanatiek Tech-house liefhebber. Deze stijl zal hij bij Beatsessions.com radio met enige regelmaat laten horen, om af te trappen delen we zijn october mix!

  • http://www.facebook.com/rocca.timmer Rocca Timmer

    HELD

beatsessions.com essential dutch edm platform