dj_talk_split_cable

Traktor mobile nog mobieler

Het leek een misplaatste grap toen wij te horen kregen dat Traktor ook voor Iphone en Ipad beschikbaar kwam. Want wat mag je nu toch verwachten van een uiterst geïntegreerde DJ toepassing die dusdanig slinkt dat zelfs je Iphone het begrijpt.

Het kleine doch grote product was tijdelijk gratis te downloaden via de stores, en dat laten wij ons geen twee keer zeggen. Natuurlijk zat Marc even in zak en as met zijn Samsung S4 maar Maurits bleek al een volledig geïnstalleerde versie op zijn nieuwe Iphone te hebben staan. Top, aan de slag er mee!

Conclusie: Maurits mocht de navolgende dagen even bellen met een hippe Samsung S4 en Marc .. die was op slag verliefd als gadget freak. Want mensen het werkt! En niet zo’n klein beetje ook..

Natuurlijk zul je bij dergelijke app’s wat water bij de wijn moeten doen, het is onredelijk om teveel te verwachten. Maar gek genoeg kan deze (Iphone/Ipad) app meer dan wij ooit hadden durven dromen. De layout en manier waarop de functionaliteit zit verborgen in dit beest van een applicatie is fenomenaal. Er miste echter één ding: cue-mogelijkheden. Geen programmeur ter wereld zal zoiets kunnen inbakken met slechts een uitgang op je device. Maar niet getreurd, sterker nog nu wordt het pas echt leuk, voor een paar euro koop je een splitcable en bam je bent helemaal mobiel!!

Ofwel: anno 2013 kan jij met je Iphone naar ieder willekeurige locatie afreizen met je Traktor-app en je splitcable. Plugt je (male)mini-jack naar tulp/jack en de rest van de avond is geschiedenis.

Het moet toch ook niet gekker worden..

De kans dat je op Android mag genieten van deze functionaliteit is overigens erg klein. Dit heeft alles te maken met de (open)architectuur van Android en de meer gesloten versie van Apple. In dit geval geeft de laatste dat voordeel en hebben de Android gebruikers pech.

*door het splitten van het stereo signaal blijft er een mono-signaal over op beide kanalen. Maar who cares, draaien met die handel en knallen!

  • Edstar

    Ok Nature One, Iphone mee, kabel mee, genoeg stroom, genoeg tracks … volop vet!

beatsessions.com essential dutch edm platform