nieuw_toffler_king

Toffler Presents King Britt

Vrijdag 4 maart komt de allround producer King Britt naar de tunnel. Deze veelzijdige DJ heeft in zijn lange carrière al aangetoond een belangrijke rol te spelen in de muziekindustrtie. Met releases op gerespecteerde labels als Hyperdub en Planet E mag King Britt niet ontbreken de rij artiesten die in Toffler heeft gestaan!

King Britt heeft inmiddels een 30-jaar lange carrière achter zijn naam staan en is een ware house pionier. Hij begon zijn carrière ooit in de Grammy winnende band ‘Digable Planets’ en hij heeft de traditionele grenzen altijd weten te verleggen. Zo is hij bij veel experimentele projecten betrokken geweest en heeft hij een unieke weg gekozen om als muzikale duizendpoot door het leven te gaan.

Nadat hij in 1990 zijn eerste DJ residentie binnen had gehaald bij de club ‘Silk City’ in Philadelphia ging het allemaal erg snel voor de Amerikaanse DJ en producer. Hij bracht in hetzelfde jaar zijn eerste release uit op het label ‘Strictly Rhythm’, genaamd ‘Tribal Confusion’. Deze release bleek het begin van zijn langlopende carrière als DJ. Hij startte samen met niemand minder dan Josh Wink het label ‘Ovum Recordings’ en bracht verder releases uit op gerespecteerde labels als Hyperdub en Planet E Communications. In 2012 stelde hij nog een mixcompilatie samen voor het welbekende FACT magazine onder zijn projectnaam ‘Floshton Paradigm’. Maar uiteindelijk kennen veel mensen King Britt natuurlijk vooral van zijn legendarische remix van de track ‘Josh One – Contemplation’ op het label 1-Off Recordings.

Vrijdag 4 maart is Toffler voor één nacht het muzikale koninkrijk van King Britt en zal hij de tunnel voorzien van een legendarische set waarbij je verrast kan worden met muziek uit zijn brede muzikale spectrum tijdens Toffler presents King Britt (Hyperdub/Planet E, USA)!

beatsessions.com essential dutch edm platform