nieuws_toffler_liebing

Toffler ontvangt Chris Liebing

Deze technoheld heeft geen introductie meer nodig na zijn jarenlange contributie aan de techno scene als DJ, producer, labeleigenaar en radiohost. Met duidelijke techno roots is Chris Liebing de drijvende kracht achter de labels CLR en Spinclub Recordings.

Zijn geluid heeft zich continu geëvolueerd tijdens zijn carrière waarbij hij techno altijd trouw is gebleven. Als een van de eerste DJ’s gebruikte hij nieuwe mogelijkheden op gebied van de digitalisering van muziek op een altijd consequente en creatieve manier. Real-time manipulatie speelt daarom een belangrijke rol tijdens zijn sets.

CLR Podcast 148 – Chris Liebing

In 1999 richtte Chris, het inmiddels gevestigde label CLR op. Dit was in dezelfde periode waarin Chris steeds populairder werd als artiest. In de jaren daarna werd hij dan ook meerdere malen benoemd tot ‘beste nationale DJ’, ‘beste remixer’ en ‘beste producer’. Begin 2001 richtte hij in navolging op CLR het remix label ‘CLRetry’ op waar artiesten als Marco Carola, Gaetano Parisio, Adam Beyer, Steve Rachmad, Speedy J, DJ Rush en Ben Sims remixes op uitbrachten. Zelf bleef hij altijd nauw betrokken bij het CLR label dat als platform geldt voor vele talentvolle artiesten en uiteraard eigen releases.

Chris Liebing – Auf Und Aub

In de loop der jaren versterkte Chris zijn aandeel binnen de techno scene door zijn residenties voor Cocoon Ibiza, zijn eigen Spinclub avond in Space en het oprichten van het Spinclub Recordings label in 2008 met aansluitend de Spinclub Radio Show op Ibiza Sonica. Naast verder druk bezig te zijn in zijn studio in Frankfurt, ontstond een productieve en lang voortdurende vriendschap met Rotterdammer Speedy J dat tot dusverre resulteerde in het album Metalism en meerdere singles. Met op dit moment de belangrijkste focus op het CLR collectief en internationale optredens zijn we voorlopig nog lang niet af van Chris Liebing.

Vrijdag 6 juni is het tijd voor een ode aan de ware technoliefhebber met Chris Liebing in de tunnel tijdens Toffler presents Chris Liebing (CLR, GER)!

Kaarten kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar via Ticketscript.

beatsessions.com essential dutch edm platform