column_mar_td

THUNDERDOME RULES!

Ouder worden, het is een kwaal die ons allemaal treft en vaak is dat een gunst maar soms toch ook een last. Want wil ik wel zo graag dat de tijd zo zijn best doet? Zodoende vraag ik me wel eens af of alles vroeger echt zoveel beter was.

Natuurlijk is dat niet zo, vroeger staat inherent aan ‘jonger’ zijn, en als je jonger bent heb je gewoon nog niet voldoende besef van al die verantwoordelijkheden die later op je pad komen. Noem het de ultieme vrijheid die zich later uitbetaald in de rekening. Maar alle Jezus zolang je die rekening niet ziet is het ook knallen en los gaan. Misschien maakt dat het besef van het heden zo’n contrast met het vroeger. Misschien koester ik daardoor mijn tijden in de grootste hallen van Europa, en niet toevallig enkel in de weekenden, ook zo waanzinnig!

Gelukkig heb ik dan ook op volle kracht geleefd voordat ik de rekening gepresenteerd kreeg. Je kan en mag je afvragen of dat de juiste aanpak is maar hey .. (ik krijg het bijna niet uit mijn strot) , “YOU ONLY LIVE ONCE!”. En dus stonden er vanaf dag één draaitafels in mijn halfbakken appartement en natuurlijk is er nog nooit één buurman of buurvrouw blij geweest toen ik introk met een halve studio aan spullen.. dat spreekt voor zich!

Toch is het mij nooit gelukt om fatsoenlijk mee te komen met nieuwe muziek. Ik luister zo’n beetje alles dat uitkomt en heel, heel soms gaan mijn mondhoeken omhoog maar dit zijn dusdanige uitzonderingen dat ik niet wil spreken over een trend. Nee, nieuwe muziek is het niet voor mij. Tech-house, techno, noem maar op .. het blijft niet hangen en ik heb de drang niet eens om de uitvoerende artiest of titel te onthouden. Veel vrienden die later kennissen zijn geworden vervloeken mij hierdoor. “Mar, jongen je bent blijven hangen”. Of soms, en deze is ook mooi: “je snapt de muziek niet!”. Nee ik zal de muziek niet snappen, dat is het. Misschien wil ik de muziek niet snappen omdat ik geen interesse heb in klankgeluiden met de lifecycle van een eendagsvlieg. Zou dat het niet kunnen zijn? Misschien ben ik niet zo’n trendgevoelige linksomdraaiende muziekbewuste fan die meedoet met de nieuwe hype omdat dat gewoon heel leuk is, zo samen… “want dat schept toch een band, al die nieuwe hippe shit”. Nope, dat ben ik niet.

Vandaag rennen we naar links, en morgen naar rechts. En soms doen we dat met dubstep en morgen met aquapunk-achtige purple sounds. En het erge is, met deze uitspraken loop ik ook alweer eindeloos achter.

Nee, geef mij maar Thunderdome. Ik draaide deze muziek als klein kind op mijn eerste stereo toren, ging alle feesten af en vandaag de dag voel ik me vereerd met het gegeven dat mijn derde en laatste tribute wederom word gewaardeerd door de mannen en fans van ditzelfde Thunderdome.

En dus bedank ik ID&T en Thunderdome radio (waar ik in het verleden mocht draaien) voor een pracht van een tijd!!

Daarnaast bedank ik TD-radio Facebook (Erin..) voor het dedicated support. En vooral de luisteraars die mij via Thunderdome radio FB een dikke pluim gaven!! Ik heb getracht in drie setjes het beste van toen te laten horen.

THUNDERDOME RULES MOTHERFUCKERS!

Vanavond geef ik de dochter van mijn vriendin een dikke kroel voor het slapen gaan, een kamer verder geef ik haar broer een knuffel. Even later check ik of de televisies wel uit staan en ga ik zelf slapen naast de vrouw van mijn dromen. Diep van binnen heb ik maar 1 wens voor die kids: …laat ze ajb zo’n toffe jeugd krijgen als ik had.. dan komt alles goed!

Mar / Sneaky-D

 • Vinyl_Vinnie

  Niet hip zijn is het nieuwe hip zijn!

 • Nijneman

  Ik ben ook blijven hangen… af en toe weiger ik gewoon verder te gaan… Het is juist die muziek die mij een soort innerlijke rust geeft, mij even weg neemt uit het heden vol verantwoordelijkheden 😉

 • Rikkert!

  Eerste column ooit die ik leuk vond om te lezen 🙂
  En ben het ook volledig met hem eens

 • Pingback: Weekender | Beatsessions.comBeatsessions.com()

 • Mike Omega

  Geen problemen mee. De muziek die nu uitkomt vind ik net zo tof als de muziek die toen uitkwam. Als er maar een lekkere drive in zit. Ik ben wat minder enthousiast van hardcore dan de vroegere hardcore maar dat maken de hardstyle en de wakanda achtige tracks meer dan goed.
  Nee over 10 jaar wordt er waarschijnlijk een column geschreven zoals deze maar dan over de muziek van nu 🙂

  • Mar

   Die kans is groot, en dat is ook alleen maar mooi joh! 🙂

 • Pingback: 1 jaar Beatsessions | Beatsessions.com()

beatsessions.com essential dutch edm platform