nieuw_80s_party

The Beginning presents HouseClassics ’89/’95

Het waren de dagen dat dance nog puur was, de tijd dat dansmuziek nog simpelweg house heette, zonder verdeling tussen mellow, gabber, trance of techno. Klinkt sentimenteel, toch stond iedereen vanaf de eerste housegolf, eind jaren ’80, tot 1994 op dezelfde muziek te feesten. Reden genoeg voor classics-feest The Beginning om terug te blikken op deze unieke periode met dj’s die ook toen al van de partij waren.

Van Marcello en Dano tot Remy en Erick E op 27 december verzamelt de dancescene zich weer als vanouds in RADION te Amsterdam.

Het belooft nu al een gedenkwaardige editie te worden. Voor het eerst in haar bestaan zal The Beginning namelijk plaatsvinden in RADION. Een nu al historische plek in Amsterdam. “We zijn lang opzoek geweest naar een nieuwe toffe locatie in Amsterdam en die hebben we met de RADION gevonden” zegt Koning. De locatie komt overeen met de gebouwen waarin de begintijd in Amsterdam raves werden gegeven en kan het gevoel van die tijd zeker evenaren.”

De muziek op The Beginning zal niet voor niets de periode ’89-’94 bestrijken. Dit was de tijd waar alles nog draaide om house. ‘Alles draaide op dat moment nog om het feest’, aldus Koning.’Elk weekend gingen house-liefhebbers op zoek naar kraakfeesten op de Amsterdamse Javakade, de Wielingen of Grasweg. Die magische tijd waarin iedereen eensgezind was, ging voorbij. Gelukkig is de muziek overgebleven waarmee we het gevoel van toen op kunnen roepen. Dat is leuk voor de mensen die het toen mee hebben gemaakt, maar vooral voor de mensen die toen nog niet naar housefeesten gingen. Voor hen is dit nog specialer.’

The Beginning heeft zaterdag 27 december een unieke line-up op het programma. DJ’s die tegenwoordig nauwelijks meer samen draaien, komen deze avond bij elkaar om de sfeer van de begindagen weer tot leven te roepen. Zo zijn daar Steve Cop, Remy, Erick E, JP, Marcello, Per, Dano, Buzz Fuzz, Erick de Man, Alexander Koning, Monde etc. Koning: ‘Het is een bijzondere verzameling artiesten op een bijzondere locatie. Ze vertegenwoordigen alle facetten van de housescene in Amterdam in de jaren van 89 tot 94. Van de clubs Roxy, It en Mazzo tot de underground van Mayhem, Theetuin en Multigroove.’

The Beginning is opgericht in 2001. Het feest was vanaf de eerste editie meteen een groot succes. Het historische fabriekspand van de Lichtfabriek in Haarlem bleek de ideale plek om jaarlijks terug te blikken op de eerste jaren van de housescene. Een feest met vooruitziende blik, zo is onderhand gebleken. In de laatste jaren zijn er veel andere houseclassics-feesten ontstaan. The Beginning blijft echter een evenement dat slechts eenmaal per jaar plaatsvindt, op zaterdag 27 december 2014 op één van de meest unieke plekken in Amsterdam.

beatsessions.com essential dutch edm platform