dj_talk_new_equip

The 5 Key Home Studio Components

We duiken even terug in de tijd, want het draaien en produceren van dikke tunes was vroeger een vak apart en daarvoor moest je een flink gevulde portemonnee opentrekken. Denk alleen al aan de draaitafels en mixers plus de kasten vol vinyl.

Nee dan hebben we het vandaag de dag toch een stuk makkelijker én goedkoper voor elkaar! De digitalisering van het muzikale tijdperk zorgt voor functioneel maar ook zeker financieel gemak. Het hoeft simpelweg niet meer zo heel veel te kosten om vanuit een basic setup te starten als DJ of producer. Jouw budget bepaald immers de scope van je mogelijke aankoop en daarin is vanuit het beginsel al verrassend veel mogelijk. Als aankomend producer kun je kiezen voor een standaard PC die je waarschijnlijk al bezit, waarbij een basis ASIO-ondersteunde geluidskaart en de juiste software je al een heel eind brengt. Als aankomend DJ kun je diezelfde PC gebruiken om in samenhang met een MIDI-controller aan de slag te gaan. Vinyl koop je niet meer, (althans dat is de trend) maar je gaat op zoek naar losse tracks via de online aanbieders.

De echte freaks gaan natuurlijk steeds een stukje verder in hun hobbymatige verslaving. PC-speakers worden ingeruild voor actieve monitors, de draadloze koptelefoon van je TV-set maakt ruimte voor een mooi Technics of Pioneer exemplaar en last but not least; je richt een aparte ruimte in met een dik audio meubel en voorziet de muren van geluiddempend materiaal.

Wat je strategie ook moge zijn, het is wel verstandig om goed na te denken over de juiste aanschaf van je equip. Om je hiermee een handje te helpen volgt een zeer nuttige uitleg over de vijf facetten die bepalend zijn voor je studio.

beatsessions.com essential dutch edm platform