dj_talk_danny

sytycd danny

Danny kennen we allemaal van het populaire ‘So you think you can dance’, een knokker die de live-shows van dit programma wist te behalen op pure wilskracht. Maar wat schuilt er achter deze, toch iets stille, formidabele danser? Beatsessions sprak met So-you-think-Danny.

Danny, allereerst een diepe buiging voor je prestaties bij So you Think, we volgen je trouw en hebben je leren kennen als de underdog die het moet hebben van zijn expressie en niet zo zeer van zijn praatjes. Hoe ben je in de audities gerold en hoe bevalt dit gigantische avontuur je tot zover?
Dankjewel. Ik volg sytycd eigenlijk al vanaf het eerste seizoen en ben een fan van het eerste uur. Als danser, hoe jong dan ook, is het een ultieme droom om aan zoiets mee te doen. Ik vond mezelf eigenlijk nooit goed genoeg om een poging te wagen, je loopt natuurlijk altijd de kans om een grote teleurstelling te krijgen en achteraf gezien was ik er toen ook nog niet klaar voor. Ik ben dit jaar afgestudeerd aan de HBO (Lucia Marthas institute for performing Arts) en dacht dat dit de tijd was om te ontdekken hoe ik ervoor stond en de manier om dat te ontdekken was voor mij meedoen aan sytycd. Eigenlijk ben ik de audities in gerold door de mensen om mij heen, zij gaven mij de overtuiging deze auditie aan te gaan. Er wordt/werd door verschillende mensen (familie en verschillende choreografen) elke keer gezegd en gevraagd; waarom doe je niet mee met So You Think, je bent er goed genoeg voor? Dit jaar heb ik dus de kans gegrepen om mee te doen en te kijken hoever ik zou komen. Dit avontuur bevalt mij heel goed. Al vanaf het begin werd ik telkens verrast door de uitdagingen in het programma. Wat ik zelf een hele mooie ervaring in het programma vond was de bootcamp is Sevilla Spanje. Maar nu met de liveshows word ik als danser ook constant uitgedaagd, een emotionele rollercoaster zeg maar. Ik ben niet zo prater buiten wat ik met mijn vrienden en familie bespreek, maar kan dit wel heel goed kwijt in mijn manier van dansen. Dat maakt mij een sterkere danser en persoon, ik zie dit als een heel mooi avontuur, doe heel veel ervaring op en ben blij dat ik dit mag beleven.

Komt je gevoel voor dans en muziek voort uit je familie of is dit iets dat je zelf in de loop van de jaren hebt ontdekt als een aangeboren talent?
“Aangeboren talent”, dat ga ik van mezelf natuurlijk niet zeggen, dat is iets waar anderen over mogen oordelen. Ik denk dat de Surinaamse roots invloed hebben op mijn dans, althans het gevoel daarover. Maar beide spelen natuurlijk wel een rol, toch denk ik dat het merendeels ligt in iets is dat ik zelf in de loop van de jaren heb ontdekt, muziek en het gevoel wat dat oproept. Doordat ik echt elke dag muziek luister en constant opzoek ben naar nieuwe (soorten) muziek ontwikkel je daarbij een bepaald gevoel. Als ik muziek luister vertaal ik dit direct in beweging, beweging als dans en emotie.

Als danser heb je klaarblijkelijk geen oogkleppen op, hoe zit dat met jouw kijk op muziek? Beslaat EDM een groot deel van je muzieksmaak of ben je als danser veel breder geïnteresseerd geraakt?
Ik ben geïnteresseerd in meerdere muzieksoorten en vind vooral emotionele muziek en muziek met goede teksten interessant, muziek met inhoud of een boodschap, dus van klassiek, R&B, tot country en EMD, eigenlijk trekt alles mijn interesse zolang het bij mij gevoelens oproept. Mijn danscarrière is dan ook geïnspireerd door deze vele soorten muziek. Ik ben dus als danser veel breder geïnteresseerd geraakt in verschillende muziek soorten. Dit is door je jaren heen gegroeid en daarom denk ik niet dat EDM het grootste deel van mijn muzieksmaak beslaat maar het is zeker wel een belangrijk onderdeel van mijn keuzes.

Nu de eliminaties zijn gestart en je volop in de voorbereiding zit voor de volgende show moet je natuurlijk ook wat momenten van ontspanning inlassen. Hoe bereid jij je optimaal voor om vanuit volle energie te kunnen knallen op zo’n zondag?
Rust momenten krijg je niet veel, we trainen zo’n 10 uur per dag. Ik heb wel een vast ritueel, na elke repetitiedag zonder ik mezelf even af, ga ik even naar mijn kamer, even op bed liggen en bellen met mijn ouders en vriendin. Daarna douchen en zorgen dat mijn spieren volledig ontspannen zijn door deze even te masseren of in te smeren met spierbalsem. Op tijd naar bed, zodat ik voldoende rust pak en elke dag genoeg slaap krijg, we moeten elke dag zeer vroeg (rond 6 uur) opstaan. S ’morgens goed ontbijten met veel fruit en vitaminen, en tussen de training door je rust momenten benutten, op deze manier zorg ik er voor om iedere zondag vol energie te kunnen knallen, de zondag show is eigenlijk de ontlading op een week hard werken, daarna op maandag rustdag met mijn vriendin en familie.

Tijdens de aflopen live-show heb je je van een bijzonder gevoelige kant laten zien, dit resulteerde in een staande ovatie van de jury, dat moet je goed hebben gedaan. Denk je dat deze ervaring je ingetogen karakter een beetje heeft doorbroken?
De jury commentaren hebben mij zeker heel veel goeds gedaan, het is eigenlijk de bevestiging op mijn toch wel wat onzekere gevoel. Ik heb mezelf de afgelopen liveshow van een gevoelige kant laten zien mede omdat de choreografie van deze dans daarom vroeg. Dat heeft mij in zekere zin heel veel goeds gedaan. Het heeft mij geholpen meer open te zijn en daarnaast heeft het iets in mij naar boven gebracht waar ik jaren mee aan het vechten was. Ik denk dat deze ervaring mijn ingetogen karakter zeker heeft doorbroken. Ik ben meer open nu voor mensen en ben hierdoor ook als persoon veranderd. Ik durf nu gemakkelijker en sneller mijn emoties te laten zien en deze een plek te geven.

Je optredens tijdens de shows zijn natuurlijk gericht op dans, kan je vertellen van welke invloed de muziekkeuze is tijdens zo’n optreden?
De invloed van de keuze ligt geheel bij de productie en de choreograaf. Ik heb daar geen invloed op, de choreograaf bepaalt samen met de productie op welke nummer wij zullen gaan dansen.
Op mij heeft de muziekkeuze verschillende invloeden. Het ligt eraan welk soort nummer het is, welke tekst etc. dat bepaald ook hoe ik het interpreteer, bij een emotioneel nummer word ik emotioneel maar bij een up-tempo vrolijk nummer ben ik heel energiek en blij.

Natuurlijk kijken we met veel plezier uit naar de volgende live-show, kan je al iets verklappen over de aankomende performance waar je nu hard op traint?
Hier kan ik natuurlijk niet veel over zeggen maar kan wel verklappen dat het een emotioneel nummer is, dat ik heel erg naar dit optreden uit kijk, dat ik opnieuw mag dansen en dit kan en mag delen met iedereen. Het is een mooie en technische dans. Ik ben erg hard aan het trainen en ben ook erg blij met mijn nieuwe partner, daarnaast mis ik mijn oude partner Ellen toch ook wel. Dat komt natuurlijk ook omdat ik 4 weken met haar hebt gedanst haar bijna door en door ken, maar dat neemt niet weg dat ik blij ben met de partner die ik nu heb!

Danny, we kijken aanstaande zondag uiteraard weer mee en geloven er heilig in dat jij het tot de finale gaat schoppen. Zet hem op, en namens Beatsessions steken we je een groot hart onder de riem!

 • Tony

  De beste danser van het hele stel daar, mooi interview danny!!

  • Danny Boom

   Dankjewel!

 • Iris ( tante)

  mooi intervieuw jongen! je bent een kanjer!! je ouders kunnen niet anders dan heel trots op jou zijn!!

beatsessions.com essential dutch edm platform