column_lalaland

Stappen, verleer je niet

Shit man, wat moet ik toch allemaal meenemen voor dit weekend. Daar sta ik dan op donderdagavond tegenover mijn (volgens velen) veel te veel sneakers. De rode Nikes gaan mee, hoe dan ook, en een paar Adidas. Fuck it, ik gooi die hele tas vol en ik zie het morgenavond wel.

De volgende ochtend bel ik mijn vriendinnetje wakker rond de klok van half 7, en ach .. ik ga er ook maar uit. Ik heb een vrije dag maar besluit na het ochtendritueel mijn collega’s nog een handje te helpen. Het kriebelt in mijn buik, deels door de pracht en praal van het fenomeen dat zich verliefdheid noemt, anderzijds hebben mijn moppie en ik een vrij heftig virusje in de darm-sector opgelopen. We moeten nog naar Lalaland in Harderwijk en dat mag je gerust een risicovol ritje noemen.. vanaf Rotterdam.

Wanneer het werk achter de rug is cross ik plankgas (zeker 110 kmph) in mijn Volkswagen Fox naar Noordwijk. De zonnebrillen gaan op, de brakke car-audio gaat op standje ‘party’ met Oliver Heldens als regisseur en het weekend is officieel begonnen.

We gaan naar Harderwijk en hebben daar onder een ultiem fout excuus een hotelkamer geboekt. Het festival Lalaland grenst aan het terrein van ons hotel waar eigenlijk geen kamers vrij waren, maar wij ‘als vogelspotters’ kregen natuurlijk de beste suite… letterlijk 1 stapje uit onze kamer en wij vogelspotters kunnen de lucht van bier seks en rock&roll ruiken, prima voor elkaar.

Bij aankomst beseft het personeel van Hotel Monopole dat wij verre van .. vogelspotters zijn. Onze gezelligheid maakt dit echter direct goed en zorgt voor een warm welkom. Het is trouwens leuk hier in Harderwijk, wat een pittoresk plaatsje met vooral mooie smalle dorpse straatjes en een geweldig uitzicht op een meer (?). Snel de spullen uitpakken en uiteraard even trampoline springen op het bed, dat moet … hoe dan ook. Het festival lijkt klein maar herbergt toch redelijk wat tenten. Eerst maar wat eten, en dat kan schijnbaar prima bij hotel Monopole (niet dat je denkt dat we hier geld voor krijgen..* uch*). Een Makreel salade en vele stokbroden verder besluiten we nog even het centrum van Harderwijk te onderzoeken. Harderwijk is tof, het bruist maar staat gek genoeg niet op de kaart als bruisend. Trust us, Harderwijk leeft..

Anyhow, tijd om door te gaan. Me and my chick maken ons op voor de avond en onderzoeken alle mogelijkheden van de door Monopole (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) aangeboden douche cabine. Dat je niet denkt dat water alleen maar van boven moet komen, nee joh in Harderwijk komt het van alle kanten en vooral wanneer je het niet verwacht. Listig, maar als je in bent voor wat gekkigheid ab-so-luut een aanrader! Het is tijd om naar het festival te gaan, twee stappen naar buiten en ja hoor daar staan we. Super relaxed tussen meisjes en jongetjes van 15 of wellicht 16…

Het lijkt een leuk festival maar je moet er veel bij drinken, en dat gaan we dus eerst maar eens doen. 30 muntjes verder en heel wat biertjes achterover geslagen verkennen we het terrein. Best funky eigenlijk, heel divers maar met vooral een uitspatter: NACHTBRAKERS! Het getril in mijn broekzak wordt ditmaal veroorzaakt door whatsapp: “Mar, serieus, ben je in Harderwijk? Wij zijn er ook!!”. Het duurt dan ook niet lang tot dat de oude bekenden, en de mensen die ik zo heb gemist, voor ons neus staan. Ja, dit gaat een toffe avond en nacht worden!

Je oude maatjes die de beste early rave draaien in combinatie met de mensen die je zo hebt gemist, dat kan maar 1 ding betekenen: HAKKEN! En of we hebben gehakt, als 30’ers hebben we les gegeven in hakken en ons dunkt dat deze lessen (gratis, in tegenstelling tot deze promotie voor Monopole) hebben bijgedragen aan de kwaliteit van dansbaar Harderwijk! Dus.

Misschien was het de drank, wellicht was het iets anders, maar uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een aftertent genaamd ‘Tommy’s’. Geen idee waar ze vandaan kwamen maar de halve semi-bekende RTL4 en SBS6 crew waren er ook. Altijd leuk! Gek genoeg vielen ik en mijn chickalina erg op, wie straalt trekt aan. Dit maakte de avond, mwah .. extra bijzonder.

Maar zoals dat gaat met ieder mooi moment, er komt ook een einde aan. Arm in arm, zoekend naar de juiste paadjes richting ons hotel, vormde wij een soort stuurloze vuurpijl. Een omweggetje meer of minder maakt ook niet uit, ‘thuis’ aangekomen was hotel Monopole (prachtige kamer, 80 euro per nacht voor 2 personen) even de rust die we nodig hadden.

De kern van deze column valt samen te vatten in drie onderwerpen:

1.) Doe leuke dingen samen, en daag je vooral uit om dat geen te doen dat je initieel wellicht niet zou ondernemen.
2.) Ga naar Harderwijk en boek een kamer bij hotel Monopole, die gasten zijn tof daar.
3.) Met deze column wil ik onze kamer voor aankomend weekend gratis krijgen, dus probeer niet ditzelfde trucje bij Monopole in Harderwijk, maar laat je inspireren door mijn aanpak.

Cheers

MaR

beatsessions.com essential dutch edm platform