dj_talk_dj_stylo

spotlight: dj stylo

In de tijd dat de energiehal nog bestond en de cd-reeks ‘houseparty’ hoogtij vierde, was hardcore gewoon hardcore. Totaal niet toegankelijk en producers uit binnen en buitenland ramden volledig los op hun 909 en alpha juno’s.

Een style die je vandaag de dag alleen kunt draaien als je er toen bij was, of toch niet?

DJ Stylo is een opkomend ras artiest die bewijst dat leeftijd niet zoveel zegt over de passie en skills die nodig zijn om de snerende sounds van vroeger juist te kunnen brengen anno 2015. Bekend van onder andere DOTF radio en tegenwoordig onder contract bij Cyndium bookings.

Beatsessions sprak met deze held van formaat, de nuchtere Zeeuw, DJ Stylo.

Stylo, we zien je steeds vaker verschijnen op festivals en de grotere feesten. Kan je vertellen waar je roots liggen en hoe je aan je onwerkelijke draaitalent komt?

Ik ben eind 2007 begonnen met draaien en in het begin heb ik vooral veel gekeken naar technisch sterke DJ’s zoals Vince. Het technische aspect van het draaien is iets wat mij erg aanspreekt, het is gewoon tof om plaatjes op een creatieve manier met elkaar te mixen en te spelen met acapella’s, samples en scratches. Talent heb je, of je hebt het niet en ik heb denk ik het geluk heb dat het draaien mij wel ligt. Echte muzikale roots heb ik eigenlijk niet, ik heb de tijd waarin de muziek die ik draai op zijn hoogtepunt was ook niet bewust meegemaakt. Door feesten en online livesets heb ik die muziek leren kennen en ben ik het gaan waarderen. Voor mij is de benaming early hardcore dus ook niet echt passend want ik kom nog wekelijks tracks tegen die ik niet ken!

Tegenwoordig onder contract bij Cyndium, hoe ben je daar terecht gekomen en wat hebben de mannen aldaar voor je in petto?

Ik ben daar via Niek (Frantic Freak) terecht gekomen. Via partyflock hebben we elkaar zo nu en dan gesproken en bij DOTF Radio heb ik hem ook in persoon ontmoet. Begin 2012 heeft hij me uitgenodigd om eens bij Cyndium langs te komen voor een gesprek, dit verliep eigenlijk zo goed dat ik 1,5 maand later een exclusief boekingscontract heb ondertekend. Dit houdt in dat ik te boeken ben via Cyndium en dat ik ook vaak op de evenementen van Cyndium sta te draaien, zoals een Pandemonium.

We horen je veelal early hardcore draaien maar zo nu en dan ook dikke oldschool. Ben je voornemens om deze laatste style ook op feesten te draaien of beperk je dat enkel tot de radio shows van onder andere beatsessions?

Ja oldschool vind ik ook erg tof om te draaien en zo langzamerhand begin ik dat ook lekker in de vingers te krijgen. Ik wil dit zeker in de toekomst ook vaker op feesten gaan draaien, voor zover er nog echte oldschool feesten gegeven worden. Ik weet niet wat het is maar iets in de oude sounds van de jaren ’80/’90 vind ik tof. Ik ben ook wel iemand die geschiedenis interessant vind, misschien heeft dat er ook mee te maken want de oorsprong van house ligt voor mijn geboorte haha.

Je staat bekend als ‘de nuchtere zeeuw’, een man van weinig woorden. Dit staat in bizar contrast tot de explosie die ontstaat als je gaat draaien, hoe kom je zo ingetogen en ben je kennelijk toch ontzettend energiek?

Geen idee, iets in die oude sounds maakt wat los in mij waardoor ik los ga. Ik houd er wel van om redelijk snel door te mixen en van alles door elkaar te gooien, anders ga ik mij achter de decks vervelen. Interactie met het publiek door in je handjes te klappen en een beetje te zwaaien heb ik altijd onzin gevonden, je zal me dit dan ook zelden zien doen dus wat dat betreft ben ik wat ingetogen maar als ik een tof plaatje opzet dan kan ik niet stilstaan…

Waar kunnen de liefhebbers van jouw style je binnenkort verwachten?

Er staan wel weer wat toffe dingen op de planning, waaronder ook een oldschool boeking, maar daar kan ik nog niet zo veel over vertellen. Ik zou zeggen; hou mijn Facebook page in de gaten en als je er dan toch bent, like hem dan ook maar even haha!

Kan je wat vertellen over dit optreden tijdens ‘Reng deng deng’?

Ja Cyndium heeft dit feest tijdens koning(innen)dag in Amsterdam georganiseerd en ik heb daar een uur lang samen met levende hardcore legende Buzz Fuzz gedraaid. Ik moet zeggen dat we elkaar wel prima aanvulden en ook het draaien met CD’s ging nog best goed voor een 2e keer, wat mij betreft dus voor herhaling vatbaar!

Als laatste, wat zijn je toekomstdromen en in hoeverre heb je deze al bereikt?

Nou, 1 droom is al door DOTF in vervulling gegaan; een back2back set draaien met DJ Vince. Daarnaast heb ik afgelopen december op Pandemonium voor het eerst voor een echt groot publiek gedraaid, dat was iets wat ik me altijd op mijn kamertje inbeeldde als ik aan het oefenen was dus dat was echt een geweldige ervaring. En nu ik bij Cyndium zit wil ik verder gaan en zo’n beetje alle grote podia waar early hardcore gedraaid wordt afbreken. Als ik die gehad heb gaan we maar eens naar het buitenland kijken. Ik ben dus nog lang niet klaar!

Bedankt voor je tijd, wij blijven je op de voet volgen!

beatsessions.com essential dutch edm platform