nieuws_spinning_records

Spinnin’ Records in Amerika uitgeroepen tot ‘Best Indie Label’

Spinnin’ Records is afgelopen dinsdag uitgeroepen tot ‘Best Indie Label’ tijdens de awards show van de 2015 Promo Only Summer Sessions. Het Nederlandse dancelabel versloeg hiermee andere bekende indies als Astralwerks, Ultra, Dim Mak en Armada tijdens een speciale ceremonie in Atlantic City, New Jersey.

De Promo Only Promotions Summer Sessions is een driedaagse conferentie voor de Amerikaanse muziekindustrie, eindigend met een speciale awards show. Hier worden ondermeer prijzen uitgedeeld aan artiesten, radiostations, -programma’s en labels. Aangezien de stemmen afkomstig zijn van honderden professionals uit de Amerikaanse muziekindustrie nemen deze awards een belangrijke plek in voor iedereen werkzaam in muziek, radio en promotie.

“Het is een enorme eer voor ons om deze prijs te winnen”, aldus Cees van der Zwan, radiopromotor bij Spinnin’ Records en namens het label aanwezig in Atlantic City. “Met name omdat het professionals uit de Amerikaanse muziekindustrie zijn die op ons hebben gestemd, wat voor ons, als onafhankelijk Europees label, altijd een lastige markt is geweest om binnen te treden. Deze prijs is een beloning voor ons harde werk en bevestigt dat we op de goede weg zijn.”

Spinnin’ Records
Spinnin’ Records kan worden beschouwd als het grootste (onafhankelijke) dancelabel ter wereld. Dit wordt onderstreept door de enorme lijst van internationale hit releases van artiesten als Martin Garrix, Oliver Heldens en Tiësto, evenals opkomende namen als Sam Feldt en Quintino. Grote kracht is de online aanwezigheid van het Nederlandse label; veel van de promotie gaat via social media in plaats van de traditionele kanalen. Onlangs werd dit succes bevestigd toen de platenmaatschappij zijn tien miljoenste YouTube-abonnee behaalde, wat YouTube ertoe bracht om een officiële Diamond Award aan het Nederlandse bedrijf uit te reiken, een unieke prestatie voor een volledig onafhankelijk muzieklabel.

beatsessions.com essential dutch edm platform