SOTU

Sounds of the underground

Mainstream muziek komt op je af, voor echte underground muziek moet je zoeken. Wij helpen je een handje. Reserveer 16 tot en met 20 april in je agenda, want dan is het tijd voor de derde editie van Sounds Of The Underground.

Vijf dagen lang zal Amsterdam Oud West een stukje lager liggen dan de rest van Nederland want dan start Sounds Of The Underground. Tijdens dit festival kan je een breed spectrum aan muziek horen, zoals noise, geimproviseerde muziek, psychedelia, indie-pop, avant-garde, black metal, ambient, en experimental electronica. Daarnaast zal op het gebied van dance muziek de nadruk liggen op ghettobass, tekno en elektro (het hardere broertje van electro). De puike selectie van de programmeurs is hier te vinden. De meeste namen zeggen je misschien niets, maar daarom heeft SOTU een mixcloud account zodat je alvast kunt luisteren naar wat voorbeelden.

Naast al het muzikaal geweld dat je niet op 3FM of 538 zult horen, worden er performances, documentaires, video-art en workshops gegeven om al je zintuigen te prikkelen.

Reden genoeg dus om van 16 tot en met 20 april je rond het Vondelpark te bevinden. Tijdens deze dagen kun je terecht in OT301, OCCII en de Vondelbunker, daarnaast zijn er ook kleinere venues met verrassende sounds en visuals.

Voor meer informatie ga je naar sotufestival.com, liken kan hier en je merch en passe-partout veilig stellen doen zij middels crowdfunding. Kaarten voor een dag, of passe-partout zonder merch koop je in de webshop.

beatsessions.com essential dutch edm platform