dj_talk_soundcloud

Soundcloud frustratie

Een maand of wat geleden schreven we een mooi verhaal over Soundcloud met als conclusie dat Soundcloud prijzig is maar als cloud oplossing het geld waard is. Maar vandaag de dag beginnen de kaarten voor Soundcloud er toch anders voor te liggen, veel negatieve geluiden klinken uit DJ-land sinds de laatste rigoureuze update die Soundcloud doorvoerde.

Sinds de update is één ding duidelijk, Soundcloud richt zich meer op het ‘exploren’ van muziek en minder op de corebusiness van het bedrijf; simpelweg het opslaan van je mix en of tracks voorzien van goede statistics. En of dit nu wel zo’n verstandige zet is geweest.. De statistics zijn een must voor iedere eigenaar van een betaald account en bieden het perfecte middel om je succes meetbaar te maken en eventuele trends te leren herkennen. Maar die schitterende stats zijn ineens een stuk ontoegankelijker geworden. En waarom ziet de bezoeker van je pagina niet meer hoe vaak je set is gedownload? Lijkt ons toch een enorme drijfveer om die statistieken zichtbaar te houden! Is dat niet gewoon waar we die bakken met geld voor betalen? Gezegd moet worden, de stream functie is briljant maar het gros van de laatste update zorgt voor veel frustratie. En terecht! Jezelf toevoegen aan een groep is één van de beste manieren om je mix snel bij de juiste doelgroep te krijgen, maar ook dit is plotseling een enorm vaag en lastig proces geworden.

Al met al veel redenen om de vernieuwing van je betaalde account nog eens goed te overwegen. Maar belangrijker; hoe denk jij over de laatste update van Soundcloud? Kwestie van wennen en gezellig doorgaan, of deel je het geluid van frustratie? Laat in de reacties jouw kijk op ‘het nieuwe Soundcloud’ eens horen!

*instant update: we mogen massaal terugschakelen naar het oude design. Maar dit lost nog steeds niet alle problemen op.

  • Renz

    Het ‘nieuwe’ soundcloud is inderdaad gewoon onduidelijk, makes no sense at all. *terugschakelen doet*!

  • Pingback: sunday morning chills | Beatsessions.com()

  • Edstar

    Verleng mijn acc. ook niet, waardeloze helpdesk, veel down laatste tijd en veel te duur

beatsessions.com essential dutch edm platform