nieuws_soundcloud

Sony verwijdert muziek topartiesten van Soundcloud

Sony Music heeft de muziek van enkele topartiesten, waaronder Adele, Hozier, Kelly Clarkson, Passion Pit, Leon Bridges en MS MR, van Soundcloud verwijderd. Dit is het directe gevolg van het stuklopen van onderhandelingen tussen het label en de streamingdienst.

Er is geen officieel statement gemaakt door Sony, maar bronnen dicht bij de onderhandelaars menen dat de verwijdering van een deel van de catalogus komt omdat er te weinig kansen op voldoende inkomsten aanwezig zijn op Soundcloud. Het is een goede plek geweest om bekendheid te geven aan releases’,[i] zegt een manager. [i]’Maar artiesten en labels moeten wel betaald worden voor de muziek die zij maken en releasen. Tot dat goed geregeld is, zullen er situaties als deze ontstaan waarbij het geldplaatje niet in overeenstemming is met de ontwikkeling van muziek en artiesten.’

Pas sinds augustus implementeerde Soundcloud een serieuze (advertentie)strategie om geld te verdienen. In november werd een overeenkomst gesloten met Warner Music Group. Universal Music, naast Warner en Sony het belangrijkste label in de muziekwereld, weigert commentaar te geven of men dicht(er)bij een deal met Soundcloud is.

Soundcloud vertelt Billboard: ‘We zijn in gesprek met vele labels en zullen nieuwe partijen aan ons programma toevoegen. We hebben inmiddels al meer dan twee miljoen dollar uitgekeerd aan meer dan honderd verschillende belanghebbende partijen.’

Sondcloud draaide voorheen volledig op abonnementen op artiesten en labels. Ze draaiden in 2013 $29 miljoen verlies en een omzet van $14 miljoen.

beatsessions.com essential dutch edm platform