column_ibiza

SLECHTE GRAP OF VERBORGEN GEHEIM?

Nog maar twee stappen en ik loop in het prive zwembad van onze villa, maar nee eerst draai ik me nog even rustig om. Damn wat is Ibiza toch mooi vanuit de bergen! Het was een lange rit met al die platenkoffers maar het is het zó waard geweest. Naast mij staat Juan, een soort grote vriendelijke reus die enorm gay is maar dat stoort mij niet. We mogen zijn villa gebruiken gedurende deze veertien dagen. Juan heeft zijn eigen gay bar in het centrum en laat ons diezelfde middag nog wat plekken van het eiland zien die ons stil weten te krijgen. Ibiza is wat dat betreft zo bijzonder, de scheidingslijn tussen het ‘stappen en losgaan’ sluit zo naadloos aan bij de ‘rust en pracht’ van het eiland. Ik ben hier samen met mijn beste kameraad om plaatjes te mogen draaien op een bijzondere locatie. Gek genoeg weet zelfs Juan niet van het bestaan van deze plek en dit onderstreept mijn vermoedens; we gaan wat geks beleven, of we zijn voor jan lul naar Ibiza gevlogen.

Tijd om eerst een hapje te eten en Juan weet een klein restaurant voor insiders. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Een oud vrouwtje staat handgemaakte pasta voor ons te draaien, ontzettend lekker. Na een klein dessert van vruchten met een plens wijn keren we terug naar onze villa. Mijn contactpersoon voor onze boeking prijkt plots op de sms, ‘tonight : ibiza underground, 23.00’. Niet meer, niet minder. Ik besluit hem te bellen want dit ‘Ibiza Underground’ lijkt ondertussen een slechte stunt om mensen naar het eiland te lokken, of een zwaar verborgen geheim.

Een uur later lukt het mij contact met hem te vinden. We moeten halverwege de bergen zijn, vanuit het centrum straight on. Belangrijk vooral ‘watch out for the ‘U’ sign!’. Underground… ‘U’… ok that makes sense! Onze villa zou zich in de buurt moeten bevinden van de locatie beschrijving. Tel daar de plens wijn van het oude vrouwtje bij op, wij gaan gewoon per voet op ‘dropping’! Na een kilometer of twee te hebben gelopen geven wij het bijna op tot daar plots een vrij oud neon-licht de letter U prijkt. Zou het dan toch?

We bewandelen een smalle route nog hoger de bergen in, steeds meer auto’s staan hier zij aan zij en ja, dit moet het wel zijn. Een immens grote 1-laags villa met bizar veel verlichting, hoekjes, plekjes, bars, meerdere booths en mooie vrouwen. Het staat recht voor ons neus, Ibiza Underground! In tegenstelling tot de grote clubs van Ibiza past hier met een beetje prakken maximaal 1000 man in, maar alle Jezus wat is dit vet! ‘You must be Mar right?’, en we mogen verder. Het is even wennen om de mensen zo letterlijk ‘los’ te zien gaan. Zo deden wij dat in Nederland toen de house net op kwam in de jaren ‘90. Ik geniet en pak mijn plaatjes, want ja draaien doen we hier met vinyl. Hoe kan het toch dat ik geen beveiliging zie maar wel zoveel mensen die van de kaart zijn?

Het antwoord zit hem in twee woorden die zo krachtig zijn; HOUSE MUSIC.

MaR

beatsessions.com essential dutch edm platform