nieuws_seemles_beats

slechte grap of briljant initiatief?

Raven is leven, zegt men wel eens. Niet als het aan de organisatie ligt van de eerste Nederlandse Blood Rave, die dit jaar vermoedelijk plaats gaat vinden op Halloween. De organisatie van de Blood Rave is van plan om in totaal 5.000 liter echt bloed op de bezoekers te laten neerdalen via een sprinklerinstallatie.

De organisatie van de Blood Rave is van plan om in totaal 5.000 liter echt bloed op de bezoekers te laten neerdalen via een sprinklerinstallatie. De organisatoren, die vanwege het karakter van het evenement anoniem willen blijven, vertellen dat de voorbereidingen in volle gang zijn. “We hebben het al een aantal keer getest met een goedje dat lijkt op bloed, ik geloof iets van water met limonade. Dat wordt dan vanuit het plafond naar beneden gespoten. Het is nogal grensoverschrijdend, maar we willen kijken hoe ver we kunnen gaan.”

Het liefst wil de organisator gebruik maken van echt bloed, maar het is nog niet duidelijk of dat mogelijk is. “Het is een absurde gedachte en freaky, maar dat is ook het karakter van dit feest. Je ziet steeds meer evenementen rond Halloween, maar die zijn meer gericht op pompoenen. Een soort kinderfeestjes. Het mag van ons wel wat rauwer en spannender.”

Het idee voor het feest, dat waarschijnlijk in Amsterdam gaat plaatsvinden, is ontstaan aan de hand van de horrorfilm Blade. Volgens de bedenkers moet het er ongeveer zo uit gaan zien:

Inmiddels hebben 1.500 mensen op Facebook aangegeven dat ze naar het feest gaan. Overigens is het niet duidelijk of het feest daadwerkelijk gaat plaatsvinden, aangezien er weinig informatie over terug te vinden is.

beatsessions.com essential dutch edm platform