column_1_jaar

samenvatting

M’n foon geeft aan dat ik een Whatsapp bericht heb (jawel, een sentimentele oude zak met een hippe foon). Bericht van Marc: We bestaan een jaar vandaag, geinig he? 

Beatsessions.com, één jaar alweer… dacht ik terwijl ik op mijn ligbed ronddobberde in een riant zwembad in Hintergarten onder het genot van een koud flesje *plop*. Afgelopen jaar is er eigenlijk nog best wel wat gebeurd. Daar waar ik normaal gesproken met weemoed terugdenk aan mijn jonge jaren, speelde de film van afgelopen jaar zich opnieuw in mijn hoofd af. Best grappig, 32 graden buiten en tegelijkertijd een soort Oud & Nieuw gevoel hebben. Een déja-vu momentje met 32 graden op je hoofd en een koud flesje *plop*. Een bijzonder ervaring daar in Hintergarten? Of gewoon een zonnesteek?

Zo’n twee maanden na de oprichting van Beatsessions.com, vroeg Marc mij om wat van mijn Facebook-vertelsels vast te leggen in een column, een eervolle taak waar ik mijzelf aanvankelijk (en eigenlijk nog steeds) niet geheel geschikt voor achtte (één specifieke dame hier kan dat veel beter). Uiteindelijk ben ik in de digitale pen gekropen en mijn eerste column online ooit was een feit. Het stukje over de ondergang van mid-town viel blijkbaar in de smaak en ik mocht blijven als bijzonder onregelmatig gast-columnist.

Deze ondergang van mid-town zou niet het laatste zijn in de roerige muziekwereld, ook de consumentenwinkel Free Recordshop zou het niet volhouden, zo bleek in 2013. Hans Breukhoven vertrok overigens geen spier bij het horen van dit nieuws.

Wat meer lokaal is het nieuws dat de voormalige discotheek Locomotion in Zoetermeer zou worden omgebouwd tot vreetschuur, wat toch een beetje voelde als een steek in mijn hart, aangezien daar veel mooie herinneringen zijn ontstaan. Het was een deel van mijn leven.

Begin dit jaar, toen de verbouwing zou gaan beginnen, kreeg ik nog één kans om binnen te kijken voordat het echt voorbij was en de Locomotion slechts nog een herinnering zou zijn. Helaas was de nieuwe huurder ons voor geweest en was het al een ravage toen ik de deur opende…Wéér een steek in mijn hart. Alles van (emotionele) waarde was weg…Tja, ik blijf toch een sentimentele oude zak, hé?! Het enige wat ik heb kunnen redden zijn wat ìlocoî glazen, die bewaar ik echt heel zuinig! Inmiddels heb ik nog niet de tijd (en het lef) gehad om daar naar binnen te gaan, bang voor wat ik aan zal treffen? Of bang dat er nu ook vaders en moeders in Locomotion rondlopen?

Ook op persoonlijk vlak was het een vreemd jaar. Op 3 januari is het bedrijf waar ik werk verhuisd naar een zusterbedrijf een paar kilometer verderop. Het pand waarin ik de afgelopen 15,5 jaar heb gewerkt is zomers niet te harden zo heet, ‘s winters niet warm te stoken en als het waait, dan kraakt alles. Maar het was wel van óns. Óns pand. Binnen de groep waaronder het bedrijf valt waren wij dat dorpje uit Asterix & Obelix, altijd dapper weerstand bieden tegen de overheerser. We hadden goed en wel de dozen uitgepakt toen het bericht kwam dat we volgende week weer weg moesten uit het pand. We hebben het dus nu over het feit dat we op 23 februari weer moesten gaan verhuizen… naar het oude (vertrouwde) pand!

Intussen is helaas het zusterbedrijf ook ten onder gegaan en heeft niemand onder aan de streep wat gewonnen. Veel mensen werkeloos, kortom kommer & kwel. Maar ik, de sentimentele oude zak, zit weer op m’n oude stekkie, dat dan weer wel.

Nu bestaat Beatsessions één jaar! Afgelopen jaar is ook een roerig jaar voor de 2 profeten geweest, die mooie radio hebben gemaakt, nieuwe concepten hebben bedacht en zich binnen no-time in de kijker hebben gespeeld bij het grote publiek van Thunderdome en BNN. Het behoeft geen betoog dat roerige tijden gepaard gaan met veranderingen, met nieuwe inspiratie, afscheid nemen van wat zó done is en de geboorte van nieuwe concepten en muziek. De één blijft wat hangen in tijden van vroeger (ik noem geen namen) en de ander niet. Waarschijnlijk is dat ook de kracht van Beatsessions. Ook al hebben we niet allemaal dezelfde herkomst wat muzieksmaak en achtergrond betreft, is de een wat progessiever dan de ander, de een meer ervaren en komt een ander net kijken, maar onze neuzen staan allemaal dezelfde kant op en allemaal hebben we dezelfde liefde voor muziek en alles wat daarmee samenhangt.

Zo zie je dus maar dat hart, ziel & een frisse blik op de toekomst altijd een plekje weten te krijgen! Gelukkig wordt het DOTF concept doorgezet, zodat ik altijd nog even stil in een hoekje kan kruipen, af kan geven op veranderingen en kan mijmeren over vroeger.

Mijn dank en respect gaan uit naar iedereen die voor- en achter de schermen meewerkt aan Beatsessions en ik ben eigenlijk best blij en trots dat ik er ook mijn steentje aan kan en mag bijdragen!

Nijneman

beatsessions.com essential dutch edm platform