nieuws_drugs

rubriek klein leed

Een DJ heeft in het Zuid-Duitse Vohenstrauss eigenhandig een feestje de nek omgedraaid. Niet door zijn waardeloze muziekkeus, maar door een grapje met een brandblusapparaat. Dat meld Süddeutsche Zeitung.

De diskjockey dacht waarschijnlijk een schuimblusser in handen te hebben en wilde daarmee het feestje van wat extra sfeer voorzien. Het bleek echter een poederblusser en de fijne stof vulde in een mum van tijd de ruimte, waar zo’n 450 mensen uit hun dak gingen. “Hoe hij het in zijn hoofd heeft gehaald om dat te doen is ons een raadsel”, aldus een woordvoerder van de politie.

Door de idiote actie vielen zeker 18 gewonden. Sommigen ademden het poeder in, anderen kregen het in de ogen. Hoewel de stof niet schadelijk voor de gezondheid is, zorgde het voor veel paniek. In de chaos probeerden de gasten snel de zaal te verlaten. Daarbij liepen de bezoekers botbreuken en kneuzingen op. Acht van hen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Mogelijk melden zich nog meer slachtoffers. De schade bedraagt zo’n 100.000 euro.

beatsessions.com essential dutch edm platform