dj_talk_robin_albers

Robin ‘Jaydee’ Albers

Wij kennen hem allemaal door zijn legendarische show ‘For those who like to groove’, zijn wereldhit ‘Plastic Dreams’ maar vooral als muzikaal pionier van Nederlandse bodem. Robin kan er wel een boek over schrijven en maakt daarmee een kleine start zo lijkt. De meester aan het woord:

De DJ.

Ooit zal ik een boek schrijven over dit fenomeen, onlangs weer een Nederlandse DJ (Armin van Buuren) uitgeroepen tot de beste dj van de wereld, en dat voorspelde ik al in de tijd dat ik het radiostation van ID&T leidde. Nederland is bijna overal goed in, dat kenmerkt ons , we zijn strebers in de goede zin van het woord.

De DJ is eigenlijk een exhibionist, houdt van aandacht, muziek, maar de dj van heden moet meer in zijn mars hebben, moet ook hits kunnen maken, zelf of met hulp van anderen, moet welbespraakt zijn, veel volgelingen hebben en veel persaandacht hebben. Een stunt met een celebrity zoals Paris Hilton of een remix maken voor Aguilara is bijna noodzaak om door te breken tot de elite.

Ik behoor tot de 1e generatie deejays, Ferry Maat, Ben Liebrand, Ton Poppes, Peter Duykersloot, Alex van Oostrom, Jeffrey Savelsbergh, sommigen zijn nog zoals ik zeer actief omdat muziek door onze aderen stroomt!

Ik draai ofwel op disco funk en soulparties, op houseclassics, of op minimal techhouse avonden. Afgelopen zaterdag was ik geboekt op een disco danceclassic avond genaamd 40plus in Alkmaar, prachtig stadion , prachtige locatie en goed geluid en,,,hele leuke mensen,,,, Je bent al heel wat uren in de weer met je repertoire, maar komt daar niet aan toe,,,wat bezielt mensen om verzoeken aan te vragen bij een dj? Soms bij houseclassic feesten komt zo iemand bij je en vraagt….Hey ken je effe track 22 draaien van de IT cd? Nondeju, ik kijk hem aan met een glazige blik en zeg, Jaaaa tuurlijk draai ik die!

Danceclassics avonden, allemaal willen ze It’s raining men, Halleloejaaaa, YMCA, HOPPA, of het ergste van het ergste, Paradise by the dashboardlight,,,,je moet de tekst eens doorhebben,,,,Amerikaanse preutsheid ten top.. Links en rechts lopen ze te roepen,,,,ik sta ze allemaal te woord, maar soms denk ik, had ik mijn lichtkrantje maar bij me,,,,Geen verzoeken meer, de muzikale fruitmand zit vol!! ( met troep ). Maar soms zit er een juweeltje tussen waar je zelf niet meer aan dacht, bv Donna Summer, nee niet bad girls, maar I feel love!! Bad Girls zijn er zat! Ik draai niet de hele series danceclassics 1 tot en met 51, er is meer dan Shout, Love Epedemic of For the love of money,, mijn voorbeeld Ferry Maat stond onlangs in de Telegraaf, 40 jaar Soulshow, een fenomeen, hij verdient een standbeeld, hij heeft ons muzikaal opgevoed!

Voor mij is de beste deejay van de wereld Ferry Maat, sorry Armin…

Wordt vervolgd….

beatsessions.com essential dutch edm platform