nieuws_sfx

Robert Sillerman wil alle SFX aandelen opkopen

Al maanden is SFX in de EDM wereld, maar ook op de beurs, regelmatig het gesprek van de dag. Vandaag is niet anders. Robert Sillerman heeft namelijk aangegeven dat hij het bedrijf van de beurs wil halen door alle aandelen op te kopen voor $4.75 per stuk. Dit voornemen zorgt voor nogal wat opschudding onder beleggers.

Maglan Capital bijvoorbeeld, is eigenaar van ongeveer 1,5% van de uitstaande aandelen SFX Entertainment en is ‘not amused’ omdat ze denken dat $4.75 een veel te laag bedrag is en zegt de aandelen zelf te waarderen op zeker $10.

Terwijl investeerders kennelijk vechten voor een hogere waarde van een aandeel SFX, is de 70% waardedaling die het doormaakte sinds oktober 2013 wellicht toch een teken dat EDM het niet echt lekker doet bij aandelenkopers. Of zou het te maken hebben met het vreemde gedrag van de puissant rijke Sillerman? Vorig jaar meldden we al dat hij zichzelf ondanks enorme verliezen een riant salaris toebedeelde en hij stak en passant ook nog even zijn middelvinger op naar ‘de wereld’ terwijl hij met een dollarteken aan zijn ketting uit een prive jet stapte. Sillerman beweerde dat de foto’s een interne grap betrof, maar toch stelden marktanalisten de vraag of hij geestelijk nog wel helemaal in orde was.

In maart werden wederom winstcijfers bekendgemaakt en sindsdien zijn de aandelen 20% verder in waarde gedaald. En sindsdien is er niet veel in de plus bij te schrijven. Toch gelooft het eerder genoemde Maglan Capital nog heilig in SFX. In het derde kwartaal van 2014 steeg de omzet met 194.5% tot $143 miljoen. ‘Het wordt alleen nog maar groter en groter. Als Sillerman onze aandelen wil kopen, moet hij zeker een hogere prijs betalen dan hij nu biedt.’

Voordat het scenario van het opkopen van alle aandelen door Sillerman werkelijkheid wordt, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Zo moet een meerderheid van de aandeelhouders (anders dan Sillerman zelf) instemmen.

Na de commotie steeg de waarde van SFX aandelen woensdag met 25%. Maar nog steeds zijn de aandelen over het afgelopen jaar meer dan 40% gedaald in waarde.

Hier gaan we vast nog meer van horen…

beatsessions.com essential dutch edm platform