dj_talk_revolution

revolutie in analoogland

Schreven we pas nog over de nieuwe minimoog, vandaag is er weer appetijtelijk nieuws uit de wereld van analoge synths. Op dit moment gaat de nieuwe documentaire van Dave Grohl, Sound City, in première. Sound City was vroeger dé studio waar je als rockband je singles opnam maar door de komst van digitale techniek wist Sound City de tand des tijds niet te doorstaan. En dat is zonde want Dave praat in dit interview (tip!) over de magie van oude mixtafels waar door honderden meters aan kabels een geluid uit kwam, dat nooit meer valt te evenaren.

Terug naar de wereld van EDM, want daar lijkt het mechanisme precies de andere kant op te werken. De laatste tien jaar verdween menig hardwarematige synth uit de studio’s en schoten de VST modules als paddenstoelen uit de grond. Een goede desktop PC of Mac, een degelijke low latency geluidskaart, een midi controller en een setje monitor speakers bieden vandaag de dag voldoende uitkomst voor een Top 40 hit. Het levendige bewijs is ons aller Afrojack die met Fruity Loops op zijn laptop de ene hit na de andere scoorde.

En waarom dan toch ineens zoveel ophef over de minimoog? Wel nu, geen VST ter wereld geeft exact hetzelfde geluid als zijn originele grotere broer in het ‘echie’ doet. Maar het nadeel van deze klassieke apparaten is dat ze enorm groot zijn, waar laat je het allemaal? Dat snapt de industrie prima en dus komen er kleinere modellen van toen, de classics in een klein nieuw hip jasje! En na de briljante zet van Moog is het nu Korg dat met prachtig nieuws komt.

De Korg 20-MS mini

Grote afwezige tijdens deze match der titanen is natuurlijk Roland, want de toon is gezet en nu mag Roland niet achterblijven. Voorlopig even kwijlen bij de geweldige beelden van de MS-20 mini. Wij bellen met Tonecontrol.nl, want wanneer is deze MS-20 mini te koop in Nederland?

Beatsessions.com blijft deze nieuwe producten voor je in de gaten houden!

-edit- ..en zo gaat dat met Tonecontrol, altijd snel een antwoord op je vraag. Wij citeren “april 2013 zal de MS-20 mini te koop zijn bij Tonecontrol, kijk alvast even voor wat meer informatie op deze pagina.”

beatsessions.com essential dutch edm platform