nieuws_sfx

Quote: Organisator Armin Only daagt SFX in arbitragezaak over $23,4 miljoen

David Lewis en Allan Hardenberg, oprichters een aandeelhouders van evenementenorganisatie ALDA Events, hebben een arbitragezaak aangespannen tegen SFX.

Dat blijkt uit stukken die SFX in de VS heeft ingeleverd bij de rechtbank in verband met het uitstel van betaling dat het dance-bedrijf heeft aangevraagd. Het was al bekend dat ALDA Events een grote schuldeiser was. Maar nu blijkt blijkt uit dit stuk dat SFX niks van die claim wil weten en die heeft verworpen.

Lewis en Hardenberg hadden al $1,7 miljoen gekregen in een ingewikkelde deal waarbij wel 50% van het bedrijf werd verkocht aan SFX, maar dat zou pas over vijf jaar afhankelijk van de beurskoers geëffectueerd worden. Lewis en Hardenberg claimen via hun privé-holdings Lewis Holding en Mountain BV ieder $11,6 miljoen. SFX laat het er niet bij zitten en heeft een counterclaim in voorbereiding, zo blijkt op pagina 22 van hetzelfde stuk.

De arbitragezaak is voorgelegd in Nederland, niet helemaal duidelijk is waar. Bij interne bedrijfsaangelegenheden is de Ondernemerskamer van de Amsterdamse rechtbank de aangewezen plek, ander het Nederlands Arbitrage instituut NAI.

Lewis is mede-oprichter van Armin van Buurens bedrijf Armada.

beatsessions.com essential dutch edm platform