djtalk-xdj700.fw

Pioneer XDJ-700 announced

Hier op Beatsessions HQ houden we van mooie technische speeltjes. De studio staat vol met grote-mannen-speelgoed en ook in de rest van onze huizen liggen meer kabels dan er spaghetti-staafjes in een voordeelpak zitten. Daarom zijn wij altijd erg blij als bijvoorbeeld Pioneer met nieuwe gear komt. Deze week was het weer zover; De XDJ-700 werd aangekondigd.

Het apparaat is een klein wonder en door Pioneer zelf omschreven als de “meest compacte, vervoerbare en flexibele speler tot nu toe”. En inderdaad, dit is geen CD-speler maar de opvolger van de eerder bij ons aangehaalde XDJ-1000, een digitale speler.

De uiterst kleine afmetingen zorgen ervoor dat ze makkelijk passen in zelfs de meest kleine booth of thuis-studio’s. Maar laat je niet foppen, het formaat zegt weinig over de mogelijkheden. Een scala aan features van zijn grote broer zijn direct overgenomen, er is een groot 7-inch touchscreen, Slip mode, alles werkt net even wat sneller en beter, een verwijderbare voetsteun en de interface is opgeruimd, zodat je snel alle functies en speeltjes kan bedienen. En natuurlijk volledig Rekordbox-compatible.

In totaal kan je 4 spelers of laptops aan elkaar koppelen om zo de ultieme set van je leven te spelen. Nog niet leverbaar, maar onze sponsor Tonecontrol neemt graag alvast je bestelling op. Op de pagina van Pioneer zelf is natuurlijk nog een berg meer info te vinden en we sluiten af met een fijn promofilmpje.

beatsessions.com essential dutch edm platform