dj_talk_DDJ-SZ

Pioneer DDJ-SZ

Na lang en geduldig wachten ligt hij dan eindelijk in de winkel, de natte droom onder de midi controllers; de Pioneer DDJ-SZ. Pioneer heeft goed opgelet en zet hoogstwaarschijnlijk de nieuwe standaard neer met de komst van deze gigant.

Een set jogwheels met dezelfde grootte als een CDJ-2000 NEXUS voorzien van On-Air verlichting, een mixer met dezelfde 4-kanaals lay-out als een DJM, veel gewilde kenmerken van de NEXUS serie ingebouwd (zoals de Slip Mode, Needle Search strip en Jogwheel Adjust)… Hoeveel meer wil je hebben om Serato DJ aan te sturen?

De Pioneer DDJ SZ is de ultieme geavanceerde 4-kanaals Serato controller. Deze controller is het beste van de CDJ-2000/900 set in één MIDI controller jasje. De DDJ-SZ is natuurlijk ook voorzien van de bekende Serato features: Dual Decks, de rubberen multi colored PADs (Hot Cue, Roll, Slicer, Sampler) en een strakke Loop Sectie. Maar natuurlijk ook onderscheidende features zoals Color FX en Oscillators. Ook kan de feeling van de jogwheel op het apparaat zelf aangepast worden, een gewilde feature die we zeer zelden op MIDI controllers zien.

Het mixer gedeelte heeft inputs voor 2 microfoons, 2 phono-ingangen, en 4 line ingangen. Deze ingangen ondersteunen DVS dus een tijdcode systeem kan aangestuurd worden met een CDJ of draaitafel, de DDJ-SZ fungeert dan als ‘dongle’ voor Serato DJ waardoor een SL box niet aangesloten hoeft te worden. Ook bezit de DDJ-SZ Color FX filters zoals op de DJM-2000, dus met regeling per kanaal en een extra algemene parameter knop. Door gebruik te maken van 2 erg goede geluidskaarten (24bit, 44.1kHz) met hoogwaardige converters heeft Pioneer er alles aan gedaan om de hoogst mogelijke geluidskwaliteit te garanderen.

Er kunnen 2 computers tegelijkertijd op de SZ worden aangesloten en per speler kan geselecteerd worden welke computer hij bedient! Dit zorgt voor soepele overgangen tussen 2 verschillende DJ’s.

beatsessions.com essential dutch edm platform