opgezet

tita_talk_avatar2

Het was afgelopen week Art Rotterdam waarin je 5 dagen lang uiteenlopende kunstbeurzen en projecten kon bezoeken. Zelf leek de Raw Art Fair mij wel iets doordat de locatie en het concept mij wel aanspraken. Een vet pakhuis & jonge kunstenaars die geen concept krijgen opgelegd door tentoonstellingsmakers. En wat waren er toffe dingen zeg. Mijn favoriete kunststroming is Street-Art/Urban-Art en op de derde verdieping van het Santos Pakhuis op Katendrecht heb ik erg moeten lachen om een aantal kunstwerken. Urban Art House & St. Art Gallery waar ik erg over te spreken ben, stonden hier naast elkaar. Het gehalte opgezette dieren lag erg hoog en dit zorgde voor maatschappelijke kritische en satirische kunst wat ik heel erg grappig vond.

Geloof me, ik ben een dierenvriend maar al die mensen die aan het discussiëren waren over een echt werkende, afstand bestuurbare “catcopter” (zie foto1) neem ik niet al te serieus omdat ik denk dat ze beneden een lekker broodje beenham nemen, mascara op hebben dankzij Broer Konijn en schoenen aanhebben van Harry de Hengst. Laat je dan niet raken door een opgezet huisdiertje dat 100% zeker te weten een beter leven heeft gehad dan je broodje beenham, Broer Konijn en Harry de Hengst bij elkaar. Misschien was het de kat van de kunstenares zelf wel. Ik zet mijn hondje ook op als ik hem overleef of ik maak een mooi kleedje van hem en hij zou mij opeten als ik eerder ga. Echte liefde. Welke kunstwerken ik nog meer geniaal vond waren de stadsduiven. (zie foto 2). Een opgezette duif op een ogenschijnlijk weggesmeten patat met een baseballpetje op zijn kop en een dikke gouden ketting om zijn nek. En zijn maatje had ook een getto outfit aan. Hahaha. Ik miste alleen nog een postduif met een dikke auto onder zijn kont en van die kleine, witte envelopjes in zijn postzakje. Ik heb trouwens weleens gelezen dat het iq van stadsduiven veel lager ligt en het gewicht hoger dan dat van hun neefjes en nichtjes. Eet dus niet elke dag alleen Bram Ladage en gooi ook eens wat gezond’s naar die stumpertjes.

Maar goed, Raw Art Fair vond ik gaaf. Welk kunstwerk mij ook van binnen kietelde was de (nog niet) jarige Bambi met het feestmutsje. (zie foto 3) Dit overleden babyhertje was prachtig opgetuigd als een luguber feestvarkentje. Het zag er schattig, feestelijk, zielig, puur, macaber en levenslustig uit. Knap gedaan. Ook het kitscherige parkieten orkest heeft mijn waardering. (zie foto 4). Deze vrolijke bende straalde ook een hoop uit. Ik krijg bijna zin om zelf aan de slag te gaan met roadkill en andere slachtoffertjes van de tijd. Nogmaals, ik houd van dieren en er valt waarschijnlijk een hoop te zeggen over het gebruik van dieren bij het maken van kunst maar ik vind het iets moois hebben deze wonderen der natuur te conserveren en te gebruiken als statement. Mits de doodsoorzaak niet veroorzaakt wordt door de kunstenaar in kwestie.

Nog even iets anders. Perron en Toffler zijn tevreden over de foto’s van mijn trial! Ze laten binnenkort weten wanneer ik weer welkom ben. De foto’s zijn te zien op mijn website titashoots.com. Daarnaast is het nu zeker dat ik op Now & Wow foto’s mag maken dus daar ben ik echt zó blij mee! Én ik heb vandaag een fotosessie gehad met dj Li-z van HitnRun en het resultaat is woensdag te bewonderen op beatsessions.com in een nieuw item.. Want ‘Beauty and the Beat’ moet echt beter kunnen.

Foto 1.

Foto 2.

Foto 3.

Foto 4.

(Mocht je de foto op volle resolutie willen bekijken kun je hem downloaden.)

Tita.

 • Edstar

  Is Bambi te koop? Wat een schatje

  • titashootspuntcom

   Ja Bambi is te koop maar je kunt er ook een tweedehands middenklasse auto van kopen of een paar maanden backpacken. Het is geen kiloknaller!

   • edstar

    Dan schiet ik er zelf wel eentje af. 😉

beatsessions.com essential dutch edm platform