dj_talk_fighter

onze gebeden zijn verhoord

De trouwe Beatsessions volgers weten natuurlijk allang dat wij van de redelijk oude stempel zijn. Dat maakt ons in zekere zin een stel oude lullen die vaak wat te klagen hebben over de hedendaagse techniek en daarbij behorende tooltjes en speeltjes die het draaien van muziek (vinden wij dan hé) veel te makkelijk maken.

Wat ons betreft blijft de beste muziekervaring die met een platenspeler, een oude curverbak vol afgetrapt zwart goud en een sjoelbak (Dateq mixer). Maar wat schetst onze verbazing, we zijn nog geen paar dagen gestart met dit nieuwe jaar en het beste nieuws sinds jaren doet zich voor!

Volkswagen deed het met de scirocco, Fiat met de 500 en zuivelondernemer Niek Nielen van Galatrada deed het met Tjolk. En vandaag mogen wij met een glimlach die nauwelijks past op een 32″ 4K scherm melden dat:

TECHNICS EEN NIEUWE SERIE SL’S OP DE MARKT BRENGT!

De SL, dé beste platenspeler ooit gemaakt keert terug op de markt in twee heerlijke smaken. En waarom? Waarschijnlijk omdat ze net als wij balen van de ruk tafels die Pioneer bracht en gewoon even een statement willen maken. Wij voorspellen dat over een jaartje de draaitafels terugkeren op de festivals, eerst nog aan de buitenzijdes van de CDJ’s voor die ene DJ die het trucje van het ouderwets draaien nog beheerst. Daarna zal het in slow tempo de wereld van het draaien veranderen, een jaartje later staan de CDJ’s enkel nog op ‘demand’ geplaatst op de booth. Stickers worden geplakt op de vakjes waar je je BPM kunt aflezen en sync-knoppen worden traditioneel met kerst op de brandstapel gegooid.

Aparte lockers zal je treffen op festivals waar de DJ na zijn set de enorme UDG platentas veilig kan opbergen. Acties met het weggeven van gratis bananen als PR stunt door Tonar, en wat dacht je van slipmatten? Ze komen weer in alle kleuren met de meest gekke prints, DJ’s gooien ze in het publiek na hun set en mensen worden gek als ze er een vangen!

2016 zal een jaar worden om nooit te vergeten, even wachten tot de zomer maar dan gaat er ook echt iets bijzonders gebeuren. Leest u even mee en vergeet vooral niet om je reservering te plaatsen bij Tonecontrol!

Coming this summer.

Last September, we saw a preview of the long awaited new Technics turntable. Those were only glimpses, but now the company has unveiled the finished product and it’s a thing of beauty.

In a new preview on Wired, Panasonic explained they will release two versions of the new turntable. First, the Technics 50th Anniversary ‘Grand Class SL-1200GAE’ will be released this summer in a limited run of 1200 units. Following that a non-limited edition Grand Class 1200G will appear before the end of 2016.

The full list of new features have now been unveiled via the Technics website – read the full specs below.

All New Design for Redefining the Direct Drive Turntable:
Twin-Rotor Surface-Facing Direct Drive Motor
Direct Drive Motor Controller
High Sensitive Tonearm
Brass-Top Turntable Platter
Insulator

Technics Definitive Design:
Inherited SL-1200 Series
Heavy Aluminium Top Plate

Turntable Speeds:
33 1/3 rpm, 45 rpm, 78 rpm

Variable Range Pitch:
±8%, ±16%

Dimensions & Weight:
W: 453 mm (17-27/32 inch) H: 170 mm (6-11/16 inch) D: 372 mm (14-21/32 inch)
Approx. 18 kg (39.7 lbs ) *Tentative *Height including dust cover

Terminal:
Phono Output x 1 / SIGNAL GND x 1

turntable4
turntable3 (2)
TURNTABLE1
turntable2

beatsessions.com essential dutch edm platform