column_brand

Nederbrand

We spreken en schrijven eind jaren ’80, de hardwerkende burger verliest zichzelf in de regeltjes die de overheid opwerpt. Een groot contrast tussen links en rechts vormt zich gedurende die periode tot een maximum. Rechts veroorzaakt progressie in zakelijke banden met het buitenland, meer meer meer.. links houdt het liever klein en leeft vanuit de sociale gedachte dat meer wellicht minder is.

En daar was ineens: HOUSE! Het tegengeluid, zonder vooraf afgesproken voorwaarden compleet uit je dak. Jan regelt wat drank, Klaas zorgt voor de speakers en Henk (what’s in a name) heeft nog wel een loods vrij staan. Samen in vol ornaat uit je dak, dansen tot je niet meer kan en wellicht wachtend tot de popo’s de stekkers uit de duur betaalde P/A trekken.

Waarom was dat tof? Gewoon: OMDAT HET KON!

Een mens heeft verlichting nodig. De een zoekt dat in Yoga en de ander in foute feestjes met ‘way to much drugs’. Beide komen op maandag met een dikke glimlach op het werk, een er van is chemisch maar who cares. De jaren ’80 en ’90 waren helemaal zo gek nog niet, mannen als Duncan Stutterheim wisten van hun passie een heus imporium te maken. En wat is en was daarin de kracht?

het bracht mensen bij elkaar

Een grappig gegeven om dit even af te spiegelen tegen de politiek van vandaag de dag. Want brengen zij mensen nog bij elkaar? Afspraken met Brussel en de angst voor het verlies van dat ene kostbare baantje. Nee vertel mij maar dat de politiek nog enigszins begaan is met het volk van Nederland, natuurlijk niet! Het zijn de yuppen die besturen en de Vaderlandse dichters die het begrijpen. Individuele belangen gaan voor óns Landsbelang, maar geen haan die er naar kraait. Want zo zijn wij: NEDERLANDERS.

De mensen zijn gek geworden, niet alleen doordat de politiek een podium geeft aan al die gekkie’s, maar vooral doordat die gekkie’s een podium claimen.

En daar staan we dan, in ons koude kikkerlandje.

Groot geworden door het aanbrengen van muzikale house-talenten. We domineren de hitlijsten en claimen faam in alle werelddelen. Maar was house niet bedoeld om verandering teweeg te brengen?

Het is de hoogste tijd geworden om onze muzikale krachten te bundelen. Niet voor de poen maar voor onze vrijheid. Het effect van de muzikale boodschap gaat nu eenmaal verder dan die van de politieke versie.

-=MaR=-

beatsessions.com essential dutch edm platform