column_record

Mijn ex buurvrouw

Eindelijk! Ze is verhuisd! Is het me toch gelukt, met wat hulp van mijn Duitse buren boven haar.

De trut, te laf om even een trap naar beneden te lopen om te vragen of het wat zachter mag. In plaats daarvan stonden de mannen in blauw regelmatig om 10 uur voor de deur. Vaak stonden de beste heren met pet dan ook een beetje ongemakkelijk voor mijn deur te vragen wat ik aan het doen was, op dit Christelijke tijdstip. Uiteraard vertelt de politie niet wie de melding heeft gedaan, in verband met privacy.

De volgende ochtend voor de deur vroeg ik aan mijn buurvrouw of zij misschien de schuldige was. Ze schudt nee, maar haar hoofd kleurt goed bij haar lichaam, dat van een vadsige vleestomaat. In mijn vriendelijkheid vraag ik haar toch om gewoon even aan te kloppen als er iets van overlast is. Dat doe ik immers ook bij haar, als haar tenen als hotdogworstjes in stilettohakken zitten gepropt en ze stampend over haar laminaat rond rent, zo stel ik me voor. Ook mijn Duitse buren hadden last van haar autistische aanpak om belastingsgeld in werk te zien. Het zijn twee muzikanten, iets met singer/songwriter ofzo? In ieder geval twee akoestische gitaren en een computer speaker setje die net voldoet voor crappy youtube filmpjes. Hoe kan je daar nou last van hebben? Hoe laat zou ze 112 bellen als de blauwe brigade al om 10 uur voor mijn deur staat, heeft ze het telefoonnummer voorgeprogrammeerd?

Eindelijk, de bitch is weg! En ik neem het er effe lekker van en de stereo gaat nu helemaal voluit. De bass knop van -8 terug naar +4 en ik zet wat UK hardcore op om het te vieren (desbetreffende plaat onderaan).

Dan wordt er aangeklopt…

Ik verwacht het ergste…
Het is mijn nieuwe buurvrouw die zich voor komt stellen…
Ze ziet mijn DJ gear staan…
“Ow ben je DJ? Wat leuk! wat draai je zoal?”

Alt10

 • Achmed

  Bloedirritant, van die zelfbenoemde ‘artiesten’ die nog te lui/arm zijn om een studiootje te huren en dan vinden dat het hele gebouw maar heel de dag naar hun gejengel moet luisteren. Alsof het hun recht is om andere mensen lastig te vallen, en dan ook nog verwachten dat er 6 keer per week vriendelijk gevraagd wordt je te gedragen. Van welke indirecte subsidies hou jij je broek zoal op? Ga een echte baan zoeken, sneumans.

 • Sandra

  Gelachen om de column en om de reactie van Achmed! Mooi initiatief, ga nog even verder neuzen hier.

 • http://www.facebook.com/nijneman Michiel Pronk

  Achmed, ik zie in het stukje hierboven niets waaruit blijkt dat de schrijver een “zelfbenoemde artiest” is die gebruik zou moeten maken van een studio… Die Duitse bovenburen wellicht wel… Maar daar schrijf je niet over.
  Daarbij komt ook de uitspraak waarin een directe insinuatie wordt gemaakt dat de schrijver een werkeloze steuntrekker is die alle subsidie potjes leeg trekt…
  Zou de schrijver niet iemand kunnen zijn die na een dag hard werken even gaat ontspannen op zijn zuur verdiende DJ-gear?
  Conclusie, jouw reactie is nogal kort door de bocht en ongefundeerd!

 • Renz

  Achmed moet nog leren wat een column is volgens mij. Stukje ongefundeerde frustratie zoals Michiel al aangeeft. Alt10, leuke column en hoop meer van je te lezn.

 • Vinyl_Vinnie

  Herkenbaar :o)

  Hier is het niet veel anders. Om 22.00 uur maar geen muziek te hard aan omdat de bovenbuurman “Het niet meer op prijs stelt”. In het verleden was dat anders. Hij had een baan waarin hij verschillende diensten had. Nu heeft hij die niet meer. Vaak was het in die tijd, -hij is ook dj- dat er tot een uur of 3 in de morgen keihard muziek werd gedraaid.

  Nu is er met mij iets raars. Ik kan dit gewoon hebben, en ik kan gewoon in slaap vallen met een dreun op de achtergrond. Zal wel iets zijn uit de tijd voordat ik geboren was. Jammer genoeg heeft hij nu dus een andere baan en kan hij dus niets meer hebben. Heb jij trouwens ook een anoniem briefje mogen ontvangen? Slappe hap allemaal en zo egocentrisch als de pest.

  Tot 10 uur draai ik zo hard als ik wil. Niemand die mij iets kan maken.

 • Achmed

  Zoiemand zou de schrijver kunnen zijn, ja, zou! Maar iemand die ‘s avond tot na 10u regelmatig thuis de DJ uit probeert te hangen is in ieder geval een zelfbenoemde ‘artiest’ die het normaal vindt dat ander mensen zijn probeersels aan moeten horen ten koste van hun eigen avondrust. De kans dat het daarmee een onaangepast stuk vreten is dat het nooit in een echte baan zou redden, is daarmee meer dan redelijk groot. Kun je anders vinden, ook best.

  En Renz moet maar proberen zich niet te vaak in andere mensen te verplaatsen. Daar is ‘ie niet zo goed in namelijk. Bovendien, als de colum chargerend mag zijn, waarom een reactie erop dan niet?

 • http://www.facebook.com/nijneman Michiel Pronk

  Wederom Achmed moet ik je toch een tikje corrigeren. er staat dat om 10:00uur de politie voor de deur staat. Er vanuit gaande dat dit Post Meridiem is zoals gebruikt in veel Engelstalige landen, is de klacht dus ontstaan vóór tien uur ‘s avonds.
  In de buurt waar ik woon (rijtjeshuis, nieuwbouwwijk uit ’96 in Zoetermeer) is het geen probleem als je tot voornoemd tijdstip “hoorbaar bent”. Daarna is het sowieso afgelopen.
  Ik ga er van uit dat het volume niet dusdanig hard stond dat de kopjes uit de kast trilden bij de bovenbuuf (wellicht kan Alt10 ons hierover inlichtingen verschaffen).
  Ik zelf vind het heerlijk om na een dag werken (al 15 jaar loonslaaf bij dezelfde baas, geen steuntrekker dus) ff een half uurtje m’n oude hardcore verzameling te delen met de rest van de wereld…
  Ik zie mezelf daarmee niet als een “onaangepast stuk vreten”, maar meer als een “arbeider” die op deze manier even wat ontspanning krijgt. (Iets wat ik overigens ook uit andere dingen zoals hardlopen haal).
  Jouw veronderstelling “de Kans dat het daarmee een onaangepast stuk vreten is dat het nooit in een echte baan zou redden” acht ik dan weer klein, maar zoals je al schreef, dat kun je anders vinden.

  Wat ik me afvraag, voordat de politie wordt gebeld, is er daarvoor nooit een gesprek geweest met de bovenbuuf?
  Aan het verschijnsel “zelfbenoemd artiest” ga ik me niet branden, want ik kan niet draaien en/of produceren… dus ik heb daar geen verstand van.

beatsessions.com essential dutch edm platform