nieuws_massive_attack

Massive Attack naar Klokgebouw en Heineken Music Hall

Massive Attack komt voor maar liefst twee shows naar Nederland. Op woensdag 24 februari staat de Britse elektronicaformatie in het Eindhovense Klokgebouw en op donderdag 25 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 9 oktober om 10 uur via Ticketmaster.

Na een indrukwekkend optreden op Pitch Festival en een in no-time uitverkocht concert in TivoliVredenburg in 2014 komt Massive Attack volgend jaar voor twee shows, als onderdeel van hun Europese tournee, weer terug naar Nederland.

Het collectief uit Bristol breekt in 1991 door met hun nummer 1 hit ‘Unfinished Sympathy’, afkomstig van het baanbrekende album ‘Blue Lines’. Een nieuwe sound is hiermee geboren. Hiphop zonder rap maar met soulvolle vocalen en invloeden uit reggae, dub en house. In de jaren die volgen zijn er lange perioden van stiltes en spontane releases. In 1998 komt de band met een derde studioalbum ‘Mezzanine’ en scoort weer een enorme hit met het nummer ‘Teardrop’. Het laatste (vijfde) studio album ‘Heligoland’ dateert inmiddels uit 2010. Fans hoeven echter niet veel langer meer te wachten. De band heeft vandaag bekend gemaakt dit jaar nog met nieuw materiaal te komen.

De kaartverkoop start vrijdag 9 oktober om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

beatsessions.com essential dutch edm platform