nieuw_effenaar_2015

Martin Garrix wint MTV EMA

Martin Garrix heeft op de MTV EMA 2015 in Milaan een award gewonnen in de categorie Best Electronic. De Nederlandse dj liet hiermee Avicii, Calvin Harris, David Guetta en Major Lazer achter zich. Daarnaast mocht Martijn ook een award uitreiken en wel in de categorie Best Collaboration. Deze werd gewonnen door Skrillex, Diplo en Justin Bieber.

Bieber zegevierde in Milaan: de 21-jarige zanger ging er met vijf awards vandoor. Bieber was genomineerd in zes categorie├źn. Bieber mag het beeldje voor Best Male mee naar huis nemen, evenals de award voor Best Look, Best Worldwide Act: North America, Biggest Fans en Best Collaboration. Daarnaast trad het popidool ook nog op met zijn nummer What Do You Mean. Bieber mocht na afloop van de awardshow ook het record van de meeste MTV EMA’s ooit op zijn naam schrijven. Het Canadese Tieneridool heeft nu in totaal achttien MTV EMA’s in zijn prijzenkast staan. Daarmee heeft hij de voormalig recordhouder Eminem van de troon gestoten. De rapper won in zijn loopbaan vijftien MTV EMA’s.

Een goede tweede was Ed Sheeran, hij bemachtigde twee awards en wel in de categorie Best Live en Best World Stage.
Rihanna heeft de award voor Best Female veroverd. De zangeres gaf hiermee het nakijken aan Ellie Goulding, Miley Cyrus, Nicki Minaj en Taylor Swift. Rihanna won drie keer eerder een award op de MTV European Music Awards. In 2006 ging ze ervandoor met de award voor Beste R&B-act, in 2007 won ze de Ultimate Urban-award en in 2012 was ze de Beste Noord-Amerikaanse act.

Kensington heeft zondagavond niet de MTV EMA voor de beste Europese act gewonnen. De band maakte hier als beste Nederlandse act kans op, maar zag de Italiaan Marco Mengoni er met de award vandoor gaan. “Felicitaties aan mengonimarco”, twitterde Kensington na afloop van de awardshow. Ook bedankte het viertal hun fans voor het stemmen. “Geweldige fans over heel Europa, dank jullie wel voor het stemmen, jullie zijn top!” Kensington werd voor de derde keer op rij gekozen als beste Nederlandse act.

beatsessions.com essential dutch edm platform