dj_talk_ontleding

Hitjes maken voor dummies

Het Oostenrijkse duo Klangkarussell moet je kennen van hun laatste zomerse hit. Een heerlijke sound die je bijna dwingt te stoppen met wat je doet, en te relaxxen. 3FM jock Domien Verschuren is zelf ook fan van het duo maar deed een opvallende ontdekking.

Wil je als startende producer een beetje snel aan de slag dan maak je gebruik van samplepacks. Pakketjes die zijn samengesteld waardoor je direct de beschikking hebt over loops, instrumenten en effecten. Je bent natuurlijk niet de enige gebruiker van zo’n pack en dus kun je er op rekenen dat je track niet al te origineel wordt.

Domien Verschuren is blijkbaar bekend met dit samplepack en viel van de ene verbazing in de andere. En om heel eerlijk te zijn, wij ook! Beluister even dit onthutsende stukje uitzoekwerk.

De vraag blijft natuurlijk of dergelijke strapatsen afdoen aan een (succesvolle) productie. De track is dik in orde, achteraf gezien niet zo origineel maar does it matter?

We zijn benieuwd naar jullie mening.

  • http://www.facebook.com/hidde.vanbrug Hidde van Brug

    WTF! Magic Music Maker taferelen 😛

  • Remy

    Oef dan val je wel heel hard door de mand

  • http://www.facebook.com/nijneman Michiel Pronk

    Ze hadden ook gewoon “The Manual (How to Have a Number One the Easy Way)” kunnen lezen van Jimmy Cauty & Bill Drummond. Zijn toch wel bescheiden hits uit gekomen!

beatsessions.com essential dutch edm platform