column_wekker

Hey hoe issut?

Vrijdagochtend, zes uur scherp. In de verte hoor ik het geluid van ‘Handgranaat’, de titel die een goede vriend gaf aan een voor ons onbekende release op vinyl. De track gaat na de break zo genadeloos los dat ik hier wel mijn wekker-geluidje van moest maken. Tijd om op te staan.

Zoals gewoonlijk loop ik eerst naar mijn studio, daar ligt mijn bril, daarna zet ik mijn douche aan en maak beneden een sociaal praatje met mijn katten. De broodjes omelet die ik de avond daarvoor heb klaargemaakt verhuis ik vanuit de koelkast naar mijn rugzak om daarna de ontwikkelde stoom in mijn badkamer te ontmoeten. Lekker, even wakker worden.

Het is vrijdag en vanavond ga ik wat onbekende vinylplaatjes draaien. De doelgroep is niet erg groot maar dat maakt het plezier in het draaien er niet minder om. Eerst maar even de ‘Rover’ ontdoen van haar aangeslagen ruiten. Het oude beestje is toe aan wat herstelwerk, ach ja, ik krijg ook al grijze haren en besef me steeds meer dat ik net als mijn trouwe wagentje beschik over een onuitputtelijke motor .. de rest is slechts cosmetisch geneuzel.

Aangekomen op mijn werk begroet ik mijn vroege collega’s, toffe gasten die altijd netjes wachten op de collega die rond 9 uur verschijnt alvorens ze massaal aan de koffie gaan. De dagen op mijn werk gaan snel, het team is gevarieerd qua persoonlijkheden en saai is het nooit. Zo rond de klok van half vijf pak ik mijn spullen en vertrek richting de snelweg om uiteraard weer de verkeerde tunnelbuis te kiezen, waarom … waarom? Nou goed, met de telefoon bij de hand gebruik ik deze twintig minuten vertraging om het Pownews van gister nog even te bekijken. Lachen, discussies over zwarte piet en gelukkig veel andere onderwerpen die het niet noodzakelijk maken om beeld bij het geluid te hebben. Wel link trouwens besef ik me, dat kijken van tv-uitzendingen in de auto.

Thuis aangekomen snel ik mij wederom naar de koelkast, er moet immers worden gegeten! Op Facebook kondig ik mijn stream aan die vanavond zal plaatsvinden. Niets mooier dan zo’n overbeladen IKEA meubel vol onbekende plaatjes waar je liefhebbers van het genre echt een plezier mee doet. De telefoon gaat, het is mijn vader. Hij klinkt niet goed en maakt daar ook geen geheim van. Zijn laatste operatie brengt nogal wat complicaties met zich mee. Fuck, ik maak me zorgen en beloof hem de volgende dag langs te komen. Zal ik maar snel gaan slapen of gebruik ik dit moment om toch even keihard te gaan draaien. Ik kies voor de laatste optie, het moet er even uit.

Ik stuur de control freak in mij tijdelijk op verlof en gooi letterlijk de beste plaatjes die ik kan vinden breeduit in de studio. Tijd om muziek te maken!

Het blijft een uitdaging om vinyl ‘clean’ te draaien, ik heb daar de grootste lol in en gun mezelf links en rechts wel wat foutmarges. De kracht van de juiste track op het juiste moment maakt vaak een hoop goed. Rond middennacht besluit ik er een eind aan te breien, tijd om te gaan slapen, morgen maar eens polshoogte nemen bij mijn goede vriend, mijn vader.

De bikkel die mijn vader is, klaagt nooit. Zo ook niet op deze bewuste zaterdag. Ik doe zijn boodschappen en heb een gezellig praatje met hem. Moe is hij wel, en dus verlaat ik hem zo tegen het einde van de middag waarna ik vertrek richting het westen van het land. Thuis aangekomen hervat ik de plannen die oorspronkelijk waren gemaakt voor het weekend. Samen lekker eten en rond de avond ploffen we op de bank. De werkweek en bijkomende stress eisen hun tol, het is tijd om wat rust te nemen. Verdiende rust.

Terwijl ik mijn REM-slaap probeer te accepteren stelt mijn telefoon mij muzikaal op de hoogte van een net ontvangen berichtje. Half 12, het zal wel belangrijk zijn…

“Hooooooooi Mar!!!!!!! HOE GAAT HET MET JE?!?!?! WE MOETEN ELKAAR SNEL WEER EENS ZIEN HOOR!!!!”.

Ik lees de conversaties tussen mij en de afzender eens rustig terug, het valt op dat ik eigenlijk alleen in het weekend op onmogelijke tijdstippen deze enthousiaste interesse mag verwelkomen. Ik antwoord toch altijd netjes maar daarna slaat het gesprek dood waarna een weekend of wat later dezelfde cyclus begint. Apart. Maar ik snap het ook eigenlijk wel, want deed ik vroeger niet precies hetzelfde?

Ik besluit mijn week maar eens op papier te zetten, het antwoord zal immers nooit in een sms’je passen. Ja dat ga ik doen….

Ik ga gewoon een column schrijven.

MaR.

beatsessions.com essential dutch edm platform