LO008_DJ_T

Het maken van een plaat

Releases op vinyl zijn allang niet meer vanzelf sprekend. Toch zijn er nog labels die naast hun digitale versie het ook nog op een mooie zwarte (of andere kleur) plaat laten persen.

Zo mocht ik eerder dit jaar mee met de heren van Lowriders Collective naar de enige vinyl perser van Nederland, Record Industry in Haarlem. En mocht ik met mijn eigen ogen zien hoe een plaat tot stand komt.

Omdat naast muziek beeld voor mij heel belangrijk is heb ik toen een promo filmpje voor deze release gemaakt. Je ziet hoe het ontwerp voor de hoes tot stand komt, het snijden en persen van vinyl, daarna met de hand genummerd en ingepakt voor distributie.

Vind je de muziek nou helemaal geweldig, er zijn nog 12 inches beschikbaar bij Clone.

Alt10

beatsessions.com essential dutch edm platform