dj_talk_vinyl

het gevoel van vinyl

Goedemorgen vrienden van Beatsessions! Op deze Bevrijdingsdag ben je wellicht ergens in het land te vinden, evenementen genoeg maar de kans is groot dat je baas je laat ploegen op de zaak. Volgend jaar weer de verplichte vrije dag.

Misschien piepen je oren nog na van de diverse feestjes die ons weekend weer in petto had, of misschien heb je even rustig aan gedaan en ben je daardoor net even wat frisser dan de rest van de collega’s. We zijn hoe dan ook blij dat je onze website weer hebt gevonden, standaard bij je opstartronde pak je die natuurlijk altijd even mee. Met vandaag een fraai geschoten korte documentaire die inhaakt op dat bijzondere gevoel van vinyl.

Want wees eerlijk, naast sigaretten koffie en alcohol sluipt ook de vinyl addiction in zonder dat je dit zelf door hebt. Het begint altijd met dat ene plaatje waarna de stapels groeien en IKEA kasten worden aangesleept. Ruzie met de vrouw om de ruimte die deze verzamelwoede afdwingt, ruzie om het huishoudgeld omdat je dat ene plaatje voor dat geld ├ęcht niet kan laten liggen. Affin, vinyl blijft nu eenmaal de tastbare tegenhanger van digitale muziek en juist die tastbaarheidsfactor maakt het bijzonder.

Een schrale troost, je bent niet de enige die zich herkent in bovenstaande uitspraken. En mocht je nog nooit met zo’n grote schijf in je handen hebben gestaan is het ook goed om eens te kijken naar de volgende documentaire. Want vinyl, is een wereld op zich.

beatsessions.com essential dutch edm platform