nieuws_drugs

Genot vs gevaar

Heftige weekenden vol feestjes gaan nog wel eens gepaard met de nodige drugs, en ach .. zolang je jezelf een beetje in de hand weet te houden lijken de risico’s niet extreem groot. Maar toch.

Het Trimbos-instituut waarschuwt de laatste tijd regelmatig voor de gevaarlijke stof PMMA die je treft en wordt verkocht als ketamine en MDMA, een bestanddeel van xtc. Deze drugs zijn populair in het uitgaanscircuit en logischerwijs gaan dan de alarmbellen af.

Er worden daarnaast volop zogenoemde ‘designer-drugs’ verkocht. Dit zijn drugs waarvan de chemische structuur is aangepast, waardoor ze niet onder de Opiumwet vallen en dus legaal verhandeld mogen worden. De drugs zijn gemakkelijk te koop, onder meer in smartshops en via het internet. De drugs zijn gevaarlijk omdat niet bekend is wat er precies in zit.

Een voorbeeld van een designerdrug is de stof 4-fa, ook wel 4fmp genoemd. De risco’s van deze drug zijn onbekend, omdat er nog onvoldoende onderzoek is gedaan naar deze vrij nieuwe stof. Wel is duidelijk dat de werking van de pil lijkt op een combinatie van GHB en coca├»ne.

Hoe dan ook, het is de hoogste tijd om jullie even bij te praten over de laatste ‘need to knows’, Edwin Evers ontving gisterochtend een expert in zijn uitzending en dit 8 minuten durende interview willen we jullie niet onthouden.

Help je medemens en deel dit bericht natuurlijk even!

beatsessions.com essential dutch edm platform