nieuw_dutchdance

Dutch dance

In september 2013, precies 25 jaar nadat housemuziek hier doorbrak, verschijnt het boek Dutch Dance: het eerste totaalverhaal over het fantastische succes van dance in en uit Nederland. Auteur en journalist Mark van Bergen geeft een nauwgezet beeld van de rijke canon van de Nederlandse partycultuur.

Na een aarzelende ontvangst van house, stroomt een golf van vernieuwing over de Hollandse grond. Het blijkt een goede voedingsbodem, waarop Dutch dance uitgroeit tot hét mondiale topmerk. Dit boek beschrijft deze fascinerende ontwikkeling, verdeeld over vier decennia. Dutch Dance bevat een schat aan informatie: interviews, muzikale overzichten en foto’s, waarvan vele nog niet eerder werden gepubliceerd. Tientallen hoofdrolspelers uit zowel de beginperiode, de huidige tijd en de jaren daar tussenin, plus tal van andere kenners – soms uit onverwachte hoek – geven hun kijk op het fenomeen. Niet op de laatste plaats komen ook de wilde verhalen van de dansvloer aan bod, die via de website en social media gecrowdsourced worden onder (oud-)partygangers. Dutch Dance is een gedetailleerd overzichtswerk over een muzikale en culturele revolutie. bron: www.dutchdance.net

Beatsessions.com heeft ook wat onmiskenbare party die-hards aangedragen die op hun beurt de meest mooie verhalen en foto’s hebben ingezonden om hiermee het boek nog completer te maken.

Toch leuk om nog eens door de jaren ’90 te ‘bladeren’!

 

beatsessions.com essential dutch edm platform