nieuws_sfx

Duncan Stutterheim sprak over terugkopen ID&T

Duncan Stutterheim, mede-oprichter van dance-organisator ID&T, heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd om dit bedrijf weer terug te kopen. Om persoonlijke redenen ziet de 44-jarige ondernemer hier van af.

Dat blijkt uit een interview van het FD met Stutterheim. ‘Ik heb nog wel een tijdje gesprekken gehad over terugkopen’, zegt hij. ‘Maar ik heb gezegd dat ik niet meer actief wil terugkomen. Het enthousiasme daalt wel bij mij. Ik wil nieuwe dingen doen.’

In 2013 kwam ID&T voor $130 mln in handen van het Amerikaanse SFX Entertainment. Dit bedrijf lijkt nu te bezwijken onder de schuldenlast en zoekt naar nieuwe investeerders. Ook wordt gekeken naar de verkoop van onderdelen, waaronder het bedrijf dat Stutterheim voorheen leidde. De kans bestaat dat voormalige ID&T-partners van Stutterheim, onder wie Wouter Tavecchio en Bas Meijer, de internationale dance-organisator uit Amsterdam zo uit SFX weten te tillen.

Welcome to the Future

Stutterheim heeft zich begin juli teruggetrokken uit de wereld van de dance. Daarin bouwde hij ID&T op tot een wereldwijd actieve organisator, met festivals als Sensation, Welcome to the Future en Mysteryland. In april kondigde hij aan niet langer te willen werken onder de hoede van het Amerikaanse moederconcern en te stoppen bij ID&T.

Nu zegt hij de aansluiting met zijn voormalige vakgebied te missen. ‘Ik merk nu ik er vier maanden uit ben, dat het hard gaat. Het nachtleven en het danceleven: elke week komen er nieuwe platen en dj’s. De grote patronen ken ik wel, maar vraag me nu niet wat er speelt, want ik weet het gewoon echt niet.’

Dit weekeinde is Stutterheim ook niet aanwezig op het Amsterdam Dance Event. Hij is met zijn vrouw en drie kinderen op herfstvakantie in Spanje.

IJ-prijs voor Amsterdam

Later dit najaar krijgt Stutterheim de IJ-prijs uitgereikt voor ondernemers die hun sporen hebben verdiend en een grote bijdrage hebben geleverd aan de internationale profilering van Amsterdam. De prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en zakelijke dienstverlener PwC.

beatsessions.com essential dutch edm platform