column_dotf_reunion_2014

DOTF says thanks

Het is vrijdagavond 20:00, ik loop naar de broadcast PC in de studio waar ik op de ‘connect’ button klik. Het gaat beginnen, mijn jaarlijkse feestje waar ik zoveel voorbereiding voor heb getroffen. Vanaf nu is het alles of niets, vanaf nu is het DOTF radio.

(CLICK FOR ENGLISH)

Een mislukt concept zal nooit het 10e levensjaar zien. Maar als je er dan mee bent gestopt.. is dat concept dan nog nét zo daadkrachtig wanneer je door middel van een reünie de boel weer jaarlijks samenbrengt?

Het antwoord is een dikke vette underlined YES!

Panic en Stanton zetten direct de toon terwijl mijn huis vol stroomt. Het is even wennen, de oude DOTF studio is immers niet meer. Tegenwoordig staan de DJ’s een verdieping lager te draaien maar de technische mogelijkheden maken dat compleet goed. De toenemende drukte in mijn huis maakt het per minuut gezelliger, het zijn ook gewoon zo goed als altijd de juiste mensen, en vandaag is het wel heel erg raak. Zo zie ik een IT-manager praten met een stratenmaker, een psycholoog met een ras-geboren kok, een net werkeloos geraakte grafisch ontwerper met een autohandelaar.. en all is good. Deze sfeer is DOTF, deze sfeer is respect voor elkaar en dit maakt dat de avond nu al niet meer stuk kan.

De nodige drankjes vloeien en ik vraag me steeds meer af waardoor de rest van de groep nog wel normaal kan praten, en ik steeds meer last begin te krijgen van een dubbele tong. Ach ja, je bent jarig dus dan mag dat.

Maynor en Stylo nemen het over van helden Panic en Stanton, en ik ga wederom compleet uit mijn dak. Ondertussen weet ook Erin mijn huis te vinden, supertof want we hebben elkaar nog nooit gezien terwijl we muzikaal gezien een enorme klik hebben. Erin lijkt zich lekker te kunnen embedden en dus ren ik snel naar boven alwaar mijn held Li-z begint aan haar oldschool set. Het is een klein wonder dat de politie nog niet aan de deur staat, mijn mengpaneel en afmixer kunnen namelijk niet harder.

Li-z rockt hem hard, maar wanneer ook haar tijd er op zit nemen DJ’s Vince, Darkraver en X-razz het muzikale touwtje over. Het slappe geouwehoer waar Li-z heel internet al voor waarschuwde vindt op dat moment wederom plaats. Daarna domineert de ene vette track na de andere de DOTF radio stream, en ach .. ik besluit een dance battle met Steve te doen, ik was toch al half dronken. Steve wint deze, hoewel ik op dat moment het gevoel heb dat de jury is omgekocht.

Mijn maat DJ Vince neemt gemakshalve de hosting van me over, op dat moment realiseer ik me dat ik ook nog moet draaien met Ricky da Dragon. Ai. Fuck it, we doen het gewoon. Rick is gelukkig ook lekker nuchter dus we vinden elkaar al snel in de waan van deze avond. Met momenten kan ik Rick lastig bijhouden, maar wanneer hij zegt ‘we gaan hiphouse draaien Mar!’, begin ik te stralen. Vette momenten volgen.

Uiteindelijk geven wij het stokje over aan ALT10, mijn broeder from another moeder. En Jezus wat gaat hij los!! Opvallend detail, Erin (Hey Mr. ID&T?) ligt op dat moment in coma. Nou goed, dat maken we over een paar uur wel goed. Wanneer Maurits (ALT10) met zijn laatste plaat komt aanzetten weten we via een technisch trucje nog wat extra dB’s uit de P/A te slepen. Hier zou Erin toch wakker van moeten worden, was het al niet omdat Stylo, Maynor en ikzelf de speakers vullen met early-rave! Helaas, soms gok je mis.

De vroege uurtjes bepalen de laatste geluiden van deze DOTF Radio reunion, de flessen drank zijn op en de ‘geheime plekjes’ waar nog wat stond, zijn allang gevonden door de doorgewinterde bezoekers. Rond half zes is het klaar. Over.

DOTF 2014

Ik kan slecht slapen, mijn lijf zit vol euforie. Je mag jezelf toch een gelukkig mens noemen wanneer je zoveel bijzondere mensen bij elkaar krijgt in een huis, en studio. De volgende ochtend maak ik traditiegetrouw voor mijn overnachtende vrienden een omelet, wat croissantjes en een goede bak koffie. We maken van de kater gebruik om een potje Pictionary te spelen en daarna gaat iedereen weer zijn eigen weg, vaak voorzien van zware bakken vinyl.

Ik ben dankbaar, en bedank dan ook een ieder die deel heeft genomen aan mijn verjaardag.

Thanks!

MaR

beatsessions.com essential dutch edm platform