overig_dotf_dvd

DOTF REUNION : OLD FOOTAGE

In onze jeugdige jaren hebben we flink wat lol getrapt met DOTF (radio) en dus moest er rond 2004 een DVD komen, zo vonden wij. Helaas had niemand van de crew ervaring met het maken van DVD’s / video. Adobe Premiere werd aangeschaft in combinatie met een oudbakken videocamera. En zo ontstond het project DOTF DVD!

DOTF was een graag geziene organisatie in Friesland/Leeuwarden. Onder de noemer ‘DOTF on tour’ maakte we vaak deel uit van bestaande evenementen waarbij we een tweede (kleinere) zaal mochten hosten. In het Ruiterskwartier te Leeuwarden liep dit op een gegeven moment redelijk uit de hand. De DOTF zaal kon slechts 200 man toelaten terwijl in de main zaal ruimte was voor 800 man. Gek genoeg trok DOTF de aandacht met DJ’s als Rotjong en Onrust, Defendor, Sneaky-D etc. Al snel kwamen klachten over het lekkende plafond. In praktijk bleek dit gewoon zweet-condens te zijn. Niet raar, want in onze ruimte propte zich gemakshalve een kleine 350 man!

Ook bezochten we de Rodenburg (Beesd), Carte Blanche (Weert), Cargo (Spijkenisse), Amigo’s (Dordrecht), Eindpunt (Rotterdam), Birdland (Uitgeest), De Kust (Bloemendaal) en Coyotes wederom in ons eigen Rotterdam.

Alles begon natuurlijk met het maken van radio, en ook daarin hebben we onze grenzen opgezocht. Driemaal hebben we een record attempt gedaan van respectievelijk 48, 76 en 98 uur lang non stop draaien. Hebben we genoten? Jazeker hebben we genoten. Hebben we gedronken? Jazeker. Het was tof, en dit kon waarschijnlijk alleen omdat het moment het toeliet. DJ’s als Darkraver, Robin Albers, Stanton, Panic, ze passeren allemaal de revue.

Een leuk (over de top) stukje naslagwerk van jonge fanatiekelingen met een droom.

beatsessions.com essential dutch edm platform