nieuws_dotf_reunion_2016.fw

DOTF REUNION 2016

Wanneer underground en oldschool zich in één zin bevinden volgt daarna vaak de term ‘DOTF’, Defenders of the Faith. Een muzikaal collectief dat door noeste arbeid en samenhorigheid reeds veertien jaar bestaat. Terwijl de EDM hitjes uit de grond schieten als paddenstoelen on steroids is er gelukkig nog hoop voor de echte muziekliefhebbers. De DOTF crew komt namelijk ieder jaar zo rond het begin van april samen!

DOTF RADIO REUNION
Naast talloze eigen feesten en ‘on tours’ staat DOTF vooral bekend om haar onorthodoxe radioshows. Rotterdamse rauwheid verpakt in een gastvrij jasje. Zo’n beetje alle Nederlandse oldschool helden bezochten ooit de DOTF radiostudio en internationaal gezien wist men de studio ook altijd te vinden tijdens een bezoek aan Nederland. Het non-profit idee achter dit concept vormde de drijfveer, het plezier en de lol maakten het tot een succes.

‘Groots uitpakken in een relatief kleine setting met goede spullen bleek het ultieme recept’

Om de kracht van traditie eer aan te doen organiseert DOTF ook dit jaar de DOTF radio Reunion, en wel op 8 april. Op deze vrijdagavond is het raak en staat de stream aan. Fans en DJ’s vanuit het hele land komen naar de studio, maar ook jij kan vanuit je luie stoel heerlijk meegenieten. We brengen je de sounds die nooit bedoeld waren om te imponeren, maar vet waren doordat ze uit het hart kwamen! Oldschool House!

DE DJ’S
Door de jaren heen hebben zo ontzettend veel DJ’s deelgenomen aan het DOTF concept dat het onmogelijk zou zijn om iedereen uit te nodigen. Ditmaal zetten we dan ook bewust in op de beginjaren van DOTF radio.

Coalition
Deze mannen vormde ooit de ‘core’ van DOTF radio: DJ’s Tumbler, Spy-D en Thanoz. Mede door hen inzet en dedication stond er jarenlang iedere vrijdagavond een radioshow op het menu. Op 8 april is het team weer compleet, ze zijn er allemaal bij.

Oude garde
Gesproken over oude namen, wat dacht je van C-mon & Denz! Beide mannen ademen oldschool en hebben zich daarin keer op keer bewezen tijdens de radioshows. Maar ook Stylo en Maynor (men noemt ze vaak in een adem) als de knabbel en babbel van de early-rave. Zeldzame momenten deden zich voor wanneer dit duo achter de DOTF decks stonden te knallen.

Jeff London, de cabareteske sfeermaker, co-host en alleskunner. Ook hij is na jaren van afwezigheid bij deze DOTF reunion. Zo ook als Xrazz en Da Lex, serieuze namen die al jaren het verschil weten te maken door trouw te blijven aan datgeen ze brengen: oldschool.

Maar ook relatief nieuwe namen zijn weer van de partij. De vrouw die schuil gaat onder de naam Miss DOTF: Li-Z. Ooit een interview op Beatsessions.com om BNN een hak te zetten, kort daarop opgenomen in de DOTF familie. She’s a keeper. En dit alles had nooit kunnen gebeuren zonder de hulp van Maurits a.k.a. ALT-10, de stille kracht achter de start van Beatsessions.com en tevens een geweldige DJ die natuurlijk aanwezig is op 8 april.

Ruwedata, ook zo’n geval! Rasartiest die komt in alle vormen en maten. De ene dag plakt hij een sticker op het ING gebouw van Rotterdam (35 meter), de andere dag tref je hem in de rauwe Rotterdamse clubs alwaar hij acid -achtige heftige shit draait. Ook hij staat paraat tijdens de reunion en is verknocht geraakt aan DOTF.

Maar moet je dan oud zijn om DOTF te joinen? Nee, je moet wat kunnen en je bewijzen. En dát deden Hidde VB en Vincent. Jonge gasten die spugen op cd-spelers en dus SL’s kochten, bijbaantjes namen om vinyl te kopen en daarna kwamen opdraven tijdens de reunion van 2015. Helden, period.

Zeg je DOTF dan zeg je DJ Vince & Darkraver. Dit duo weet zelfs na 3 flessen Bacardi met de handjes op de vangrails de weg naar de studio te vinden. Sjouwen zich altijd een hernia met platentassen en verlaten de studio doorgaans als laatste. Op 8 april treft dit duo echter een uitdaging want ook DJ Smurf (UK) is aanwezig en neemt zijn oldschool plaatjes mee in het vliegtuig. Geen terror, enkel wijs uitgekozen oude house.

En het feest kan niet compleet zijn zonder de jarige Job zelf: Sneaky-D. Dé man achter DOTF die ooit zijn gehele hebben en houden aan de kant zette om dit initiatief te starten. Zijn verjaardag valt ieder jaar samen met de reunion en dat is geen toeval.

DOTF LIVE STREAM
Fysiek aanwezig zijn bij deze avond kan, maar is lastig. Indien je van mening bent een goede reden te hebben mag je mailen naar -> marc@dotf.nl

Deze avond, nacht en ochtend kan je vooral volgen via de live-stream! Op vrijdagavond 8 april start de waanzin rond de klok van 19:00. Bezoek www.beatsessions.com en kies daar voor de button ‘TUNE IN’. Deze stream geeft je ook de mogelijkheid om te reageren op de show.

Een avond die niet kan worden gemaakt zonder onze sponsor TONECONTROL.NL , en daar zijn we trots op!

Tot 8 april!

Signed,
The DOTF crew

beatsessions.com essential dutch edm platform