nieuws_drugsonderzoek

Doe mee met werelds grootste onderzoek naar drugsgebruik

Dit jaar is Unity de officiële partner van de Global Drug Survey. Het GDS voert jaarlijks de grootste online survey uit naar drugsgebruik in de wereld. Dit jaar wordt de enquête vertaald in 12 talen en het doel is om 120.000 mensen over de hele wereld de vragenlijst in te laten vullen. Waarvan minimaal 5000 Nederlanders.

Veel mensen gebruiken alcohol of andere drugs en heel veel mensen praten erover, vaak zonder dat ze enig idee hebben waar ze het over hebben. In de media verschijnen artikelen en items over druggebruik of over incidenten die soms heel goed zijn, maar helaas ook vaak echt complete onzin.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar drugs en dat is heel interessant en belangrijk, maar gaat wel vooral over wat voor schade ze kunnen aanrichten, niet over bijvoorbeeld wat voor plezier je kunt hebben als je onder invloed bent van alcohol of andere drugs. Via de Global Drug Survey proberen ze dat te veranderen. Ze stellen vragen over onderwerpen die voor mensen die drugs gebruiken interessant zijn.
Het zijn ook allemaal vragen die voor het werk van Unity van groot belang zijn. Hoe meer we hier over weten hoe beter de voorlichting zal aansluiten. Bovendien hebben ze veel gesprekken met mensen die beleid maken, politici, onderzoekers en de pers en ook daarvoor kunnen we de resultaten van dit onderzoek goed gebruiken

Door de vragenlijst in te vullen kunnen jouw antwoorden, in combinatie met die van duizenden anderen over de hele wereld, echt een enorme bijdrage leveren aan het verzamelen en verspreiden van juiste informatie over drugsgebruik en drugsgerelateerde thema’s.

www.globaldrugsurvey.com/GDS2015/

Volg Unity voor het laatste nieuws en de resultaten van de GDS in juni 2015

beatsessions.com essential dutch edm platform