column_memories

De Sentimentele Ouwe Zak (2)

Daar zit ik dan. Net twee weken vakantie met alle gebruikelijke hoogte en diepte punten van de feestdagen gehad. De plastic kratten met mappen staan zielloos opgestapeld in mijn nieuwe kantoorruimte.

Alles om mij heen is anders, want het bedrijf waar ik voor werk is verhuisd naar een nieuw pand. Ik heb ruim 15 jaar op dezelfde plek gezeten, achter hetzelfde bureau. In die jaren heb ik verkering gekregen, ben ik samen gaan wonen, heb ik een huis gekocht en ben ik zelfs getrouwd. Mijn werkruimte is het enige wat nooit veranderde, het was alles waar ik mijn ietwat autistische zelf aan vast klampte.

Nu is zelfs dat laatste anders, anders zoals ook de muziek waamee ik altijd ging stappen en anders zoals de plekken waar ik ging stappen. Als je dit zo leest zal je denken dat ik metathesiofobie heb, ofwel angst voor veranderingen. Gedeeltelijk waar, maar grotendeels niet waar! Ik volg nieuwe dingen op de voet als het gaat om techniek, gadgets maar vooral muziek. Via internet probeer ik de nieuwe muziekstromingen bij te houden, maar om onverklaarbare redenen blijf ik angstvallig vasthouden aan oude muziek. Bij elke track uit het verleden hoort vaak een verhaal, gedachte of gemoedstoestand. Van basisschool tot MTS, er is zoveel muziek die mijn leven kan beschrijven. De sentimentele oude zak in mij komt weer naar boven als ik een Turn up the Bass CD uit 1990 luister, elke track heeft een herinnering of emotie.

Tegelijkertijd ben ik blij dat er nieuwe muziek uitkomt, dan kunnen zich ook weer nieuwe herinneringen vormen en kan ik over een paar jaar weer lekker sentimenteel gaan doen. Het probleem is alleen dat nu ik wat ouder ben, ook ik word geacht volwassen te zijn. Waar 15 jaar geleden al het geld op ging aan feestjes drank & muziek, gaat het nu op aan dingen zoals de hypotheek, de boodschappen, de huisdieren en als het mee zit een leuke vakantie naar een mooie bestemming. Ik klaag absoluut niet over mijn leven van nu, sterker nog, ik moet er niet aan denken om nu nog bij mijn ouders te wonen en elk weekend een feestje te pakken..

Maar bij het ouder worden zijn ook meer verplichtingen en verantwoordelijkheden gekomen en die zou ik af en toe even kwijt willen zijn. Gewoon weer bezig zijn met flyers kijken en kaartjes kopen voor dat volgende mooie feest waar je iedereen weer tegen gaat komen, waar je nieuwe muziek hoort en nieuwe herinneringen op doet zonder zorgen te hebben over je inkomen, je huis of andere dingen die bij het ouder worden horen.

Zoals Kid Cudi in “Memories” al heel terecht zei: All the crazy things we do tonight, those will be the best memories…

Nijneman

beatsessions.com essential dutch edm platform