nieuws_seemles_beats

Club Trouw schrijft geschiedenis

Je bent verantwoordelijk voor de marketing van Club Trouw in Amsterdam en zit even door je goede ideeën heen, wat doe je dan? Precies, je komt met zo’n onwerkelijk verhaal dat simpelweg wel viraal moet gaan.

Ene Robert Jonathan Swift (wie?) maakt zijn wereld debuut door tijdens een evenement in de genoemde club te draaien. Prachtig voor Robert natuurlijk, maar Robert is een beetje dom. Robert heeft de avond voor zijn nogal belangrijke boeking in de pot met verboden snoepjes gezeten, en verward zijn goed gevulde USB-stick met het exemplaar van zijn moeder die hij tijdens kerst aan haar gaf in verband met de LOI studie ‘leren omgaan met de PC, deel 1’. Natuurlijk is deze stick nog steeds leeg, Robert’s moeder geniet namelijk van haar uitkering en heeft niet zoveel haast met het bijschaven van haar ICT kennis.

Robert reist af naar, en dat kan niet vaak genoeg worden gezegd; Club Trouw in Amsterdam! Met nog maar een paar minuten op de klok ontwaakt Royal Rob uit zijn MDMA-coma wanneer blijkt dat zijn USB-stick leeg is. Had hij nou toch maar niet tijdens kerst… precies. Maar Robert moet door, en de professional in hem neemt het roer over en spreekt een collega DJ aan. Hoewel de resterende minuten nu echt een mogelijk drama van zijn debuut kunnen vormen, besluit Robert toch maar één klein loopje te kopiëren.

Hij speelt het ding af; and the crowd goes BANG! Door een beetje met de effecten te spelen weet reusachtige Robert van zijn kleine loopje vele varianten te maken en men wil vanaf dat moment enkel nog dansen en springen. De uren vliegen voorbij en Robert peinst er niet meer over om nog extra tracks op zijn USB-stick te zetten (wat op zich al een lastige klus is). Robert heeft ondertussen door dat alle duizenden bezoekers in Club Trouw te Amsterdam volledig van het padje zijn, het feest kan niet op en mensen schreeuwen hem toe als een ware koning.

Terwijl de led’s van Robert’s apparatuur ingebrande cijfers laten zien door zijn rotsvaste loop, verschijnen tijdens zijn vierde draai-uur spandoeken in het publiek; ‘Robert fill the floor, less is more!’. De hype lijkt compleet wanneer via de telefax de complimenten van Richie Hawtin binnenkomen.

Na zijn vijfde uur besluit fenomeen Robert dat het welletjes is geweest en stopt met zijn set. De recensies liegen er later niet om.

Je had er eigenlijk gewoon zelf bij moeten zijn.

beatsessions.com essential dutch edm platform