dancefair

Dancefair 2013

De vaste bezoekers van onze site zal het niet ontgaan zijn. Vorig weekend waren wij te vinden op Dancefair 2013. Gepakt en bezakt met onze videocamera hebben we daar een korte sfeerimpressie van gemaakt.

Bij binnenkomst was direct al duidelijk wie de beste locatie had geregeld, dat was uiteraard onze sponsor Tonecontrol. Met een halve vrachtwagen aan goodiebags kleurde de beurs al snel in Tonecontrol-blauw. Prima start. Wat wel opviel was de iet wat ingetogen sfeer bij de diverse beursstands. Laten we wel wezen, in zo een weekend heb je de beschikking over bezoekers die graag wat willen zien, horen en vooral willen uitproberen. De passieve houding van de diverse merken en organisaties paste niet altijd even goed binnen de setting van een muziek gedreven beurs waar we wat van willen opsteken. JBL bijvoorbeeld had een schitterende ruimte waar -respect- een top DJ heerlijk stond te draaien. Maar verder dan het effect van een golfslagbad (om het half uur even los, lees: op vol volume de speakers open) kwam het niet. Funktion One begreep wel dat het publiek moest worden vermaakt en de DJ-contest van Tonecontrol was top. Jammer overigens dat een aantal bezoekers het niet kon laten om dure hard en software te ontvremen van laatstgenoemde. triest.

Het was mooi om te zien dat diverse ouders met hun kroost de beurs bezochten om ze daar wat kennis te laten opdoen van nieuwe techniek. Wij hebben met enige regelmaat verbaasd staan kijken naar jochies van misschien zes of zeven jaar oud die werkelijk prima stonden te draaien. Natuurlijk mag je jezelf afvragen of door de komst van de zo vervloekte ‘sync-button’ het allemaal wel zo lastig is, maar deze kleine helden hadden prima door hoe ze het publiek konden vermaken.

Dat kaartje van 30 of 50 euro koop je natuurlijk niet alleen voor de beurs, de workshops zijn wat ons betreft de aanjager van dit jaarlijkse evenement. Wij bezochten er diversen en soms was het even dringen aan de deur want vol is vol. Gelukkig waren we op tijd bij de sessies van Ableton. Tools als Live 8 of 9 zijn best pittig en kunnen je diverse maanden en soms wel jaren kosten voor je ze fatsoenlijk beheerst. De workshops van Ableton speelde slim in op deze bottleneck, want soms hoeft het allemaal zo lastig niet te zijn met de juiste tips en tricks.

Voor een tweede editie van deze jaarlijks terugkerende beurs was het zeker geslaagd. Hoewel er op de beurs zelf ruimte is om te groeien vonden wij de seminars van hoge kwaliteit. Met name de Ableton workshops waren uitmuntend te noemen. Wij bedanken Tonecontrol en Dancefair voor hun gastvrijheid en twee zeer gezellige dagen.

Uiteraard zijn wij volgend jaar weer present, wellicht met een eigen bijdrage op de beurs zelf.

  • http://www.facebook.com/DJV2.nl Vincent Visser

    Lekker achtergrondbeatje (High-Klassified – Drama Trap) het filmpje is zoals ik het me herinner en agree: interessante workshops, ook leerzaam dat verschillende producers hun ‘workflow’ demonstreerden. De beursvloer was vorig jaar misschien wat beter zelfs, blijft een doolhof terwijl veel stands onbemand waren. Kunnen ze beter grotere stands gunnen of de paden breder maken.

  • Pingback: 1 jaar Beatsessions | Beatsessions.com()

beatsessions.com essential dutch edm platform